Избор од уредникот

Јоханес Хан денес во Скопје започна меѓународна кампања со којашто се промовира помошта на ЕУ во инвестирањето во човечки ресурси „Веруваме во тебе, вложуваме во тебе, ЕУ за тебе

Меѓународната организација за миграции (ИОМ) денес соопшти дека речиси 715.000 внатрешно раселени Сиријци се вратија во местата од каде што потекнуваат во периодот меѓу јануари и октомври 2017 година

друго

Премиерот на Регионалната курдска управа во северен Ирак, Нечирван Барзани, ѝ се заблагодари на Турција за помошта што ја достави по неодамнешниот земјотрес што го погоди пограничниот појас меѓу Ирак и Иран