Dolar
32.58
Euro
34.89
Altın
2,317.57
ETH/USDT
3,149.80
BTC/USDT
64,106.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Darbe girişiminde AKOM'un işgali davasında tahliye yok

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ni işgal ettikleri iddiasıyla 17 askerin yargılandığı davada, tutuklu 6 sanığın tahliye talebi reddedildi.

05.10.2017 - Güncelleme : 05.10.2017
Darbe girişiminde AKOM'un işgali davasında tahliye yok

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ni (AKOM) işgal ettikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu, 9'u rütbeli 17 askerin yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 5'i tutuklu 8 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve katılan Mustafa Ertaş'ın avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan İstanbul Kültür AŞ'nin avukatı, zararlarını belgelediklerini ve davaya katılma talebinde bulunduklarını söyledi.

İETT Genel Müdürlüğü avukatı da şirketin uğradığı zararın tüm İstanbul genelinde meydana gelen olaylar nedeniyle uğranılan zarar olduğunu, bu davaya münhasır bir zarar tespiti yapılmadığını belirtti.

Tedbirlerin kaldırılması talebine red

Mahkeme heyeti, katılma talebinde bulunan İETT Genel Müdürlüğü ile İstanbul Kültür AŞ'nin suçtan doğrudan zararları olmadığı anlaşıldığından katılma taleplerini redderek, yazılan talimat yazılarının cevabının dönüşünün beklenmesine karar verdi. Heyet, sanıkların OYAK hesapları ve mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılması istemi ile keşif talebini de reddetti.

Mahkeme, tutuklu sanıklar eski Yarbay Mustafa Kubilay, yüzbaşılar Ramazan Derviş, Levent Aksoy, Mehmet Fatih Güven, Hakan Özhan ve Ramazan Sezer'in "mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunması, suçların katalog suçlardan olması, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından teşebbüs edilen kanlı darbe girişimi nedeniyle işin arz ettiği önem, benzer suçlarla hakkında kamu davası açılan veya soruşturma yapılan çok sayıda sanığın yurt dışına kaçtıklarının bilinmesi nazara alınarak kovuşturmadan kaçma riskinin varolması, atılı eylemlerin niteliği gereği yaşanan bu sureçte adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye kararı verilmesinin kamu güvenliği açısından benzeri riskler doğurabileceği ve bu aşamada yetersiz kalacak olduğundan" tahliye taleplerinin reddine hükmetti.

Heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 1 Kasım'a erteledi.

Muhabir: Melike Gallenkuş-Muhammed Enes Can-Murat Kaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın