Spor, Basketbol

Datome: Sözümü tuttuğum için çok mutluyum

Fenerbahçe'nin İtalyan basketbolcusu Luigi Datome, THY Avrupa Ligi'nde kupayı kazandıktan sonra saçlarını kestirmesiyle ilgili "Sözümü tuttuğum için çok mutluyum." dedi.

Erkan Tiryaki, Emrah Oktay  | 25.05.2017 - Güncelleme : 25.05.2017
Datome: Sözümü tuttuğum için çok mutluyum Fotoğraf: AA / Elif Öztürk

Istanbul

İSTANBUL - ERKAN TİRYAKİ - EMRAH OKTAY 

İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda geçen hafta düzenlenen Dörtlü Final'de Avrupa şampiyonluğu elde eden sarı-lacivertli takımın başarısında önemli rol oynayan Datome, duygularını AA'ya anlattı.

Dörtlü Final'den önce "Avrupa Ligi'ni kazanırsak saçlarımı kestiririm." sözü veren Datome, final maçından sonra takım arkadaşı Pero Antic'in eline makası alarak yanına geldiğini hatırlatarak, "Kazandık ve saçlarımı kestirdim. Benim için çok özel bir andı. Felaket bir görüntü vardı ama berbere gidip düzelttirdim. Bu sözümü tutabildiğim için çok mutluyum. Kesinlikle bu sözü verdiğim için pişman değilim. Şu anki saç stilimi önemsemiyorum." ifadelerini kullandı.

Uzun saçlarını kestiren 29 yaşındaki Datome, sakallarıyla ilgili ise esprili bir şekilde, "Bunun için de söz veririm. Sakallarımı ancak Fenerbahçe NBA şampiyonu olursa keserim." diye konuştu. 

"Hiçbirimiz yıldız olmayı düşünmüyoruz"

Datome, takımdan, her maçta birden fazla oyuncunun ön plana çıktığını ve bunun başarıda önemli olduğunu dile getirdi.

Diğer takımların aksine sayıları paylaştıklarını vurgulayan Datome, "Her oyuncunun skor bulabilmesi bizim takımın en önemli özelliği. Hiçbirimiz maça yıldız olmak için başlamıyoruz. Maçın içinde bizden ne isteniyorsa onu vermeye çalışıyoruz. Bunu kabullenmiş bir takımız. Takımımızın en önemli kimyası da bu." değerlendirmesini yaptı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.