Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,214.39
ETH/USDT
3,605.30
BTC/USDT
71,277.00
BIST 100
9,050.35
Spor, Basketbol

Diyarbakır'ın 'engelsiz yürekleri' potada buluşuyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi D Grubu'nda mücadele eden Diyarbakır Bedensel Engelliler Takımı'nın oyuncuları, basketbolla hayatlarına renk katıyor.

Bestami Bodruk  | 17.11.2017 - Güncelleme : 18.11.2017
Diyarbakır'ın 'engelsiz yürekleri' potada buluşuyor

Diyarbakir

DİYARBAKIR - Bestami Bodruk

Farklı hikayelere sahip, kadrosunda biri kadın 11 sporcunun bulunduğu Diyarbakır Bedensel Engelliler Takımı'nın hedefi, saha sonuçlarına bağlı kalmadan engellilere örnek olmak.

Kulüp başkanı ve takımın antrenörü Erol Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oynadıkları iki maçta birer galibiyet ve yenilgi aldıklarını söyledi.

Zorlukları ve bedensel engellerini sporla aştıklarını ifade eden Taş, "Arkadaşlarımız daha önce zamanlarının büyük bir kısmını boşa harcıyordu. Şu anda çok güzel bir gayeleri var, takımlarında çok mutlular. Başkaları için küçük ama bizim için büyük sevinçlerimiz oluyor." ifadelerini kullandı.

"Önemli olan takım ruhunu yaşatabilmek"

Takım kaptanı Mehmet Doğan, 18 yıldır basketbol oynadığını, sporla uğraşmadan önce sürekli evde oturup televizyon izlediğini aktardı.

Basketbol oynamaya karar verdiğini ve bu sayede çok geniş bir arkadaş çevresi edindiğini belirten Mehmet Doğan, "Bizim için yenip yenilmenin bir önemi yok. Önemli olan takım ruhunu yaşatabilmek, bu sporu yapabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

"Öz güven kazandım"

Takımın en genç oyuncusu 20 yaşındaki Doğan İlhan ise 3 yıldır aktif olarak basketbol oynadığına ve yaptığı spora tutkuyla bağlı olduğuna değindi.

Basketbola başlamadan önce 115 kilo olduğunu ve rahat hareket edemediğini söyleyen Doğan İlhan, "Basketbolla bir senede 30 kilo verdim. Öz güven kazandım. Maçlara giderken ilk başta refakatçi yanımda gelirdi. Artık refakatçiye gerek duymuyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.