Dünya

Barcelona'daki vandalizm olayları 2 gündür sürüyor

Barcelona'da sol görüşlü genç grupların işgal ettikleri boş bir eski banka şubesinden çıkartılmaları sonrasında 2 gündür kentte göstericiler ve polis arasında gerginlik yaşanıyor.

25.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
Barcelona'daki vandalizm olayları 2 gündür sürüyor

MADRİD

İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinde, 2011 yılından bu yana sol görüşlü genç grupların işgalinde olan boş bir eski banka şubesinin polisin müdahalesiyle dün boşaltılmasının ardından kentte 2 gündür vandalizm olayları yaşanıyor.

Katalan polisin dünkü müdahalesiyle eski banka şubesinin boşaltılması sonrasında Barcelona'nın Sants ve Garcia bölgelerinde bugün iki gösteri düzenlendi. Sants'taki gösteri barışçıl olarak sona ermesine rağmen boşaltılan bankanın bulunduğu Garcia bölgesindeki gösteri sonrasında olaylar çıktı. İspanyol haber ajanslarından verilen bilgilerde, boşaltıldıktan sonra mühürlenen eski banka şubesinin kapısını zorlayarak açan bir grup göstericiye polisin müdahale ettiği bildirildi.

Çöp bidonlarından yolda kendilerine barikat yapan 300 kadar göstericinin polise taş attığı, çevreye de zarar verdikleri belirtildi. Mühürlü olan binaya girmeye çalışanları tekrar dışarı çıkaran polisin güvenlik koridoru oluşturarak göstericileri uzaklaştırmaya çalıştığı ifade edildi. Eylemcilerin halen bölgede bulunmaya devam ettiği, polisin cop kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştığı bilgisi verildi.

Bölgede dün çıkan olaylarda göstericiler belediyeye ait bir çöp kamyonetini yakıp, 1 otomobili ve bir motosikleti ters çevirmişlerdi. Polisin plastik mermi kullanarak yaptığı müdahale sonrasında 14 kişi yaralanmış, gözaltına alınan 1 kişi ise öğlen saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın