Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,207.11
ETH/USDT
3,589.30
BTC/USDT
71,092.00
BIST 100
9,058.39
Dünya

BM Güvenlik Konseyinde 'Kuzey Kore' toplantısı

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze denemelerini görüşmek için toplandı.

28.04.2017 - Güncelleme : 28.04.2017
BM Güvenlik Konseyinde 'Kuzey Kore' toplantısı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze denemelerini görüşmek için toplandı. Bakanlar düzeyindeki toplantıya ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson başkanlık etti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Konseyde yaptığı konuşmada, ABD'nin "askeri harekat da dahil bütün seçenekler masada" açıklamarının ardından Kuzey Kore'ye askeri müdahale konusunda uyarıda bulundu.

Çin'den diyalog ve müzakere çağrısı

Wang, "Güç kullanımı anlaşmazlıkları çözmez, yalnızca daha büyük felaketlere neden olur. Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorunun barışçıl yollarla çözülmesinin tek doğru yolu diyalog ve müzakere." dedi. 

Rusya: "Güç kullanımı kabul edilemez"

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennady Gatilov ise "Kavgacı söylemler Kuzey Kore'nin pervasız güç gösterisiyle birleştiğinde savaş çıkıp çıkmayacağı ciddi bir merak konusu haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Güç kullanımın "kabul edilemez olduğunu" söyleyen Gatilov, "Yanlış atılan bir adım, korkunç ve acı sonuçlar doğurabilir." dedi.

Rusya'nın bölgedeki gelişmeleri endişeyle izlediğini ifade eden Gatilov, Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze denemelerini kınadı. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise Kuzey Kore'nin yükümlülüklerini yerine getirmediğini, BMGK kararlarını görmezden geldiğini ve diğer ülke haklarına "kan donduran" tehditler yönelttiğini söyledi.

Johnson, Kuzey Kore'nin kendisini izole ederek sadece halkını tehlikeye atmadığını aynı zamanda kendi iktidarını da zayıflattığını ifade etti. 

Muhabir: Betül Yürük

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın