Dünya

Bogota'da patlama: 26 yaralı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki Macarena semtinde meydana gelen patlamada 24'ü polis 26 kişi yaralandı. 6 polisin durumunun ağır olduğu açıklandı.

19.02.2017 - Güncelleme : 20.02.2017
Bogota'da patlama: 26 yaralı Fotoğraf: AA/Tatiana Melina Palomino Castro

BOGOTA

Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki Macarena semtinde meydana gelen patlamada 24'ü polis 26 kişi yaralandı. 6 polisin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Savunma Bakanlığının internet sayfasında, Bogota'da boğa güreşlerinin yapıldığı Santamaria'nın çok yakınında, dün yerel saatle 11.40 sıralarında meydana gelen patlamada 24'ü polis 26 kişinin yaralandığı ve 6'sının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kolombiya İçişleri Bakanı Juan Fernando Cristo, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Müdürlüğünün dün Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa'nın patlamada bir polisin öldüğüne dair açıklamasını teyit etmediğini ve patlamada can kaybı olmadığına dair bilgi verdiğini açıkladı.

Bogota'daki Macarena semtinde genellikle genç turistlerin tercih ettiği bir pansiyonun dışındaki atık su kanalına bırakıldığı düşünülen el yapımı bombanın, boğa güreşlerinin başlamasına birkaç saat kala hayvan hakları savunucuları tarafından düzenlenen protesto öncesinde patladığı öğrenildi.

Yetkililer saldırının arkasında kimin olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmazken yerel medyada yer alan haberlerde, bombanın ülkenin ikinci büyük solcu gerilla örgütü olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) üyelerince yerleştirilmiş olabileceği öne sürüldü. 

Bu arada Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Savunma Bakanı Luis Carlos Villegas, yaralı polisleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Penalosa dün sosyal medya hesabından, John Herrera isimli bir polisin hayatını kaybettiğini duyurmuş ancak daha sonra söz konusu paylaşımını kaldırmıştı.

Bölgede bulunan bazı iş yerlerinin de zarar gördüğü patlama sonrasında polis, olayla ilgili iki kişiyi gözaltına almıştı.

Bogota'da 4 yıl aradan sonra 23 Ocak'ta, Santamaria'da başlayan boğa güreşleri protesto edilmiş, ilk haftada çıkan olaylarda yaralananlar olmuştu.

Muhabir: Büşra Selvi Öğütcen-Lokman İlhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.