Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,523.30
BTC/USDT
69,653.00
BIST 100
9,068.86
Dünya

Puigdemont, Katalonya'yı Brüksel'den yönetmek istiyor

Eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Puigdemont, Katalonya'yı Brüksel'den yönetmek için "sürgün hükümeti" kurmak istiyor.

Şerife Çetin  | 07.02.2018 - Güncelleme : 07.02.2018
Puigdemont, Katalonya'yı Brüksel'den yönetmek istiyor

BRÜKSEL

İspanya Anayasa Mahkemesinin, eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont'un eski görevine dönebilmek için yemin töreni oturumuna şahsen katılması gerektiğine hükmetmesinin ardından kaçak Katalan lider Katalonya'yı Brüksel'den yönetmek için "sürgün hükümeti" kurmak istediğini açıkladı.

Belçika resmi haber ajansı Belga'nın haberine göre, Puigdemont, Barcelona'daki hükümete ek olarak kaçtığı Brüksel'de bir "sürgün hükümeti" kurmak istediğini, Katalonya'daki hükümete de kendi partisinden bir yardımcı atayacağını belirtti.

"Cumhuriyet Konseyi" olarak adlandırılacak "sürgün hükümetinin" kuruluş tarihinin 18 Şubat olabileceğine işaret eden Puigdemont, yemin törenini de Brüksel'de gerçekleştireceğini söyledi.

Hakkında tek taraflı bağımsızlık girişimindeki rolü nedeniyle "devlete karşı isyan ve başkaldırma", "ayaklanma" ve "kamu malını kötüye kullanmak" suçlamaları nedeniyle tutuklanma kararı bulunan Puigdemont'un, İspanya'ya ayak bastığı anda tutuklanması bekleniyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.