Dolar
32.51
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,754.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Sırbistan Başbakanı Vucic'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Bilgiç'i kabul eden Sırbistan Başbakanı Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ülkelerinde ağırlamak istediklerini iletti.

28.04.2017 - Güncelleme : 29.04.2017
Sırbistan Başbakanı Vucic'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet

BELGRAD

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'i kabul eden Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkelerinde ağırlamak istediklerini ifade etti.

Görüşmenin ardından Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Vucic'in Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Sırbistan'da yürüttüğü projeleri desteklediğini belirttiği, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sırbistan'a davet ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye ve Türk halkıyla mevcut ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulunan Vucic'in, zor zamanlarında Sırbistan'a destek olduğu için Türkiye'ye teşekkür ettiği aktarıldı.

2 Nisan'daki seçimde cumhurbaşkanı seçilen ve haziran ayı başında görevi devralacak Vucic'in, Sırbistan'ın daha çok Türk yatırımcı çekmek istediğini vurgulayarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasını hedeflediklerini söylediği bildirildi.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Bilgiç de Başbakan Vucic ile samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Vucic'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davetini yinelediğini ve en kısa zamanda kendilerini Sırbistan'da görmek istediklerini ilettiğini söyledi.

Görüşmede ekonomik iş birliğine de değindiklerini aktaran Bilgiç, Sırp Başbakan'ın Türk ticaret adamlarının özellikle fazla rağbet görmeyen bölgelere yaptıkları yatırımlardan büyük memnuniyet duyduğunu ve bu yatırımların ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu söylediğini dile getirdi.

Muhabir: Sanela Crnovrsanin,Talha Öztürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.