Dolar
32.54
Euro
34.91
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,187.80
BTC/USDT
65,209.00
BIST 100
9,716.77
Dünya

'Türk kardeşlerimiz zor zamanlarımızda bize destek oldu'

Türkiye ve Bosna Hersek'ten bir grup sanatçının sahne aldığı etkinlikte konuşan Zavidovici Belediye Başkanı Mujanovic, "Türk kardeşlerimiz en zor zamanlarımızda bize destek oldular, bize ihanet etmediler, bizi unutmadılar, ihmal etmediler." dedi.

25.02.2017 - Güncelleme : 25.02.2017
'Türk kardeşlerimiz zor zamanlarımızda bize destek oldu'

ZAVİDOVİCİ

Bosna Hersek'in orta kesiminde bulunan Zavidovici kentinde düzenlenen "Türkiye-Bosna Hersek Dostluk Gecesi"nin açılışında konuşan Zavidovici Belediye Başkanı Hasim Mujanovic, "Türk kardeşlerimiz en zor zamanlarımızda bize destek oldular, bize ihanet etmediler, bizi unutmadılar, ihmal etmediler." dedi.

Zavidovici Spor Salonu'nda bu yıl 4'üncüsü organize edilen etkinlikte, sanatçılar Orhan Çakmak, Armin Muzaferija, Latif Mocevic ve Denial Ahmetovic ile Krivaja Kültür Topluluğu katılımcılara müzik şöleni yaşattı.

Organizasyonun açılışında konuşan Mujanovic, dostluk gecesinin Türkler ve Boşnaklar arasındaki dostluğa, kardeşliğe şahitlik ettiğini söyledi.

İnsana arkadaşlarının ihanet edebileceğini, ihmalkar davranabileceğini ancak kardeşlerin böyle olmadığını belirten Mujanovic, "Türk kardeşlerimiz en zor zamanlarımızda bize destek oldular, bize ihanet etmediler, bizi unutmadılar, ihmal etmediler." dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Belediye Başkanı Adnan Köşker, iki ülke arasında birçok proje üzerinde çalışıldığını anlattı.

Bosna Hersek'te savaş yaşanırken Türklerin birçoğunun Boşnaklar için gözyaşı döktüğünü dile getiren Köşker, "Umarım hepimiz daha iyi bir geleceğe doğru yol alırız. Siz bizim en iyi dostlarımızsınız, aynı şekilde biz de sizin. Sizlerin Türkiye'yi, bizim de Bosna Hersek'i koruyup kollayacağımızdan eminim." ifadelerini kullandı.

Bursa'nın Gemlik ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol da Zavidovici ile Gemlik belediyelerinin "kardeş belediye projesi" planladığını açıkladı.

Etkinliğin organizatörlerinden Samir Sibonjic ise iki ülke arasında mesafe gözetmeyen bir sevginin var olduğunu vurguladı.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Kurucu Vakıf Başkanı Hasan Topaloğlu, üniversitenin burs sınavlarının yaklaştığını belirtti.

Muhabir: Sanela Crnovrsanin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.