Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.91
ETH/USDT
3,562.90
BTC/USDT
70,924.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Yunanistan 90 F-16'sını modernize edecek'

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Canakopoulos, "Gelecek 10 yıl için azami maliyeti 1,1 milyar avro olacak şekilde yaklaşık 85-90 uçağın iyileştirilmesi için ABD ile müzakerelerde bulunuyoruz." dedi.

19.10.2017 - Güncelleme : 20.10.2017
'Yunanistan 90 F-16'sını modernize edecek'

ATİNA

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopoulos, F-16 uçaklarının ABD ile modernize edilmesi planına ilişkin, "Gelecek 10 yıl için azami maliyeti 1,1 milyar avro olacak şekilde yaklaşık 85-90 uçağın iyileştirilmesi için ABD ile müzakerelerde bulunuyoruz." dedi.

Canakopoulos, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Washington ziyaretinde gündeme gelen F-16 modernizasyonuna ilişkin muhalefetten gelen tepkileri değerlendirdi.

Ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin (ND) mali krizdeki ülke için söz konusu modernizasyonun maliyetinin yüksek olduğu yönündeki eleştirilerinin sorulması üzerine Canakopoulos, "Söz konusu anlaşmanın ülkenin mali hedefleri ve bütçe dengesi açısından herhangi bir etkisi olması beklenmiyor." diye konuştu.

Canakopoulos, geçmiş hükümetlerin yaptığı aşırı askeri harcama gibi bir hatada bulunmayacaklarını dile getirerek, "Anlaşmanın mali yükünün aşırı olduğunu düşünmüyorum. Yıllık olarak 110 milyon avroluk bir yük. Mali hedefleri neredeyse hiçbir şekilde etkilemiyor." ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın henüz tamamlanmadığına, Lockheed Martin adlı şirketle müzakerelerin devam ettiğine dikkati çeken Canakopoulos, bu "ciddi ve ulusal meseleye" ilişkin meclisin ve parti liderlerinin bilgilendirileceğini kaydetti.

Canakopoulos, yaklaşık 160 F-16 uçağına sahip olan hava savunmasının iyileştirilmesi için bu anlaşmanın en uygun yol olduğunu savunarak, "Gelecek 10 yıl için azami maliyeti 1,1 milyar avro olacak şekilde yaklaşık 85-90 uçağın iyileştirilmesi için ABD ile müzakerelerde bulunuyoruz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çipras arasındaki görüşmede, ABD'nin Girit'teki Souda Üssü ve F-16'ların modernizasyonu gündeme gelmişti.

Mali kriz sebebiyle kurtarma paketi programında bulunan Yunanistan, NATO üyesi ülkeler arasında milli gelire oranla yüzde 2'lik askeri harcama barajını aşan ABD'den sonra ikinci ülke.

Muhabir: Furkan Naci Top

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın