Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,601.20
BTC/USDT
71,263.00
BIST 100
9,055.40
Ekonomi

Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Sun: Borsada yükseliş dolarda gevşeme bekleyebiliriz

Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, Fed'in faiz artışının, yılın ikinci yarısına kalacağını belirterek, Borsada yükseliş, dolarda ise gevşeme beklediklerini söyledi.

Büşra Nur Özcan  | 16.02.2017 - Güncelleme : 16.02.2017
Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Sun: Borsada yükseliş dolarda gevşeme bekleyebiliriz Fotoğraf: AA/Ali Atmaca

Bursa

BURSA - BÜŞRA NUR ÖZCAN

Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, Fed'in faiz artışının, yılın ikinci yarısına kalacağını belirterek, "Önümüzdeki mart ve nisan, yani 2 ay, bizim gibi Amerika'daki faizin artıp artmayacağını bekleyen ülkeler açısından rahat geçecektir. Borsada yükseliş, dolarda gevşeme bekleyebiliriz." dedi.

Sun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in yaptığı son sunumunda, istihdam ve enflasyonun beklentileri doğrultusunda ilerlemesi halinde gelecek toplantılarda faizi artırabileceklerini söylediğini anımsattı.

Yılın ilk yarısında faiz artışı beklemediklerini belirten Sun, "Fed'in faiz artışı, yılın 2. yarısına kalacaktır. Fed, nisan ayı gibi faiz artışının yılın ikinci yarısında, hangi şiddette olacağının sinyallerini verir. Dolayısıyla önümüzdeki mart ve nisan, yani 2 ay, bizim gibi Amerika'daki faizin artıp artmayacağını bekleyen ülkeler açısından rahat geçecektir. Borsada yükseliş, dolarda biraz daha gevşeme bekleyebiliriz." diye konuştu.

Sun, Fed'in faiz artışını muhtemelen haziranda gerçekleştireceğine dikkati çekerek, "Nisan ayında, Fed'in hazirandan itibaren faiz artışlarını şiddetli bir şekilde yapacağına dair emareler ortaya çıkarsa o zaman Türkiye'de doların değerlenmesi söz konusu olabilir. Fed tarafından faiz artışının yılın ikin yarısında, 2 ya da 3 artışla, 2017 sonunda binde 7,5, yüzde 1'ler seviyesine gelmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Dövizin 3,50'lerin altına düşmesini bekliyoruz"

Gayrimenkule yatırım tavsiyesinde bulunan Sun, "Gayrimenkul piyasası, her şeye rağmen doğru yerlerde, doğru yerlere, doğru gayrimenkullere yatırım yaparsanız diğer tüm yatırım araçlarına göre iyi getirecektir. Öte yandan iyi şirketlerde bir miktar hisse senedi de olabilir. Spekülatif, 'Bugün al, yarın sat' değil, hakikaten büyüme, gelir artma potansiyeli olan şirketlere yatırım yapılabilir. Döviz biraz daha gevşeyecek. Dövizin 3,50'lerin altına düşmesini bekliyoruz, hatta 3,30'ları bile görebilir." görüşünü dile getirdi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.