Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.26
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,900.00
BIST 100
9,079.97
G20 Türkİye, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Yaralandı, halka ateş açan askere karşı mücadeleyi sürdürdü

İstanbul'da halkın üzerine ateş açan darbeci askeri durdurmak için yaralı halde askeri aracın üzerine çıkan Göl, "Askeri araçlardan direnen halka ateş açıldı. Bacağımdan vuruldum. O anda Cumhurbaşkanımızın, 'Biz kefenimizi giydik' sözü geldi aklıma. Yaralı halde aracın üzerine çıkıp astsubayın üzerine atladım" dedi.

20.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Yaralandı, halka ateş açan askere karşı mücadeleyi sürdürdü

SİİRT - FECRİ BARLIK

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Siirtli Mahfuz Göl (45), o gün 20 yıldır yaşamını sürdürdüğü, Fransa'dan Yalova'nın Armutlu ilçesine gitmek üzere İstanbul'a geldiğini söyledi.

Bilet bulamadığı için Armutlu'ya gidemediğini İstanbul'da kaldığını ifade eden Göl, darbe girişimi olduğunu öğrenir öğrenmez darbecilere engel olmak istediklerini belirtti.

"Gün kefen giyme günüydü"

"Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalından çağrısını gördükten sonra kardeşim ve aradığım arkadaşlarımla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önüne gittim" diyen Göl, olay yerine geldikten 10-15 dakika sonra sağ bacağından iki kez vurulduğunu kaydetti.

Göl, arkadaşlarının hastaneye gitmesi gerektiğini söylemesine rağmen kalıp, mücadeleyi sürdürdüğünü dile getirerek, "Askeri araçlardan direnen halka ateş açıldı. Bacağımdan vuruldum. O anda Cumhurbaşkanımızın, 'Biz kefenimizi giydik' sözü geldi aklıma. Gün kefen giyme günüydü. Yaralı halde aracın üzerine çıkıp astsubayın üzerine atladım." diye konuştu.

Saldırı anında şehit olanları gördüğüne işaret eden Göl, o hırsla durdurmak için üzerine atladığı astsubayla yere düştüklerini aktardı.

"Ölür müyüm hiç düşünmedim"

Göl, kendisine saldıran astsubayın üz kez daha ateş ettiğini anlatarak, şöyle dedi:

"Bana 3 kurşun sıkan astsubayın silahını almak isterken tetiğe basması sonucu namludaki parmağımın ucu koptu. Alnıma silah doğrultan astsubayı, 'sivil yere yat' diye seslenen özel harekat polisi vurdu ve o sayede kurtuldum. Önce kendimin vurulduğunu düşündüm. Sonra astsubayı yerde gördüm. Bu yaşadıklarımın hiçbir önemi yok. O anda, 'Ölür müyüm, 6 çocuğum ne olur?' hiç düşünmedim. Bir Siirtli olarak bu bayrak ve bu vatan sevgisi bende olduğu müddetçe yarın yine aynı mücadeleyi veririm. Eniştemize, Cumhurbaşkanımıza bilinçli yapılan bu harekete karşı, çorbada bir tuzum bulunduysa mutlu olurum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.