Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,216.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, Girişimci Kadınlar

Adıyamanlı kadın girişimci örnek oldu

İstanbul'da işçi olarak çalıştığı şirkette yöneticiliğe kadar yükselen ve aile özlemi üzerine döndüğü memleketi Adıyaman'da kafeterya işletmeye başlayan Arzu Ünlü, iki kişiye de istihdam sağlıyor.

26.09.2017 - Güncelleme : 27.09.2017
Adıyamanlı kadın girişimci örnek oldu

ADIYAMAN

 İstanbul'da işçi olarak çalıştığı şirkette yöneticiliğe kadar yükselen ve aile özlemi üzerine memleketi Adıyaman'a dönerek kafeterya işletmeye başlayan Arzu Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş hayatına 1998 yılında İstanbul'da kurumsal bir şirkette işçi olarak başladığını belirtti.

İlerleyen yıllarda çalıştığı firmada yönetici konumuna geldiğini ifade eden Ünlü, şöyle konuştu:

"Uzun yıllar İstanbul'da özel şirketlerde çalıştıktan sonra ailemin hasretine dayanamayıp memleketim Adıyaman'a döndüm. Burada bir markette satın alma müdürlüğü, bir giyim mağazasında da mağaza müdürlüğü yaptım ama kendime ait bir işletmem olmasını çok istiyordum. Allah nasip etti, bir iş yeri açtım. Hayalim olan bir kafeterya sahibi olduğum için çok mutluyum."

Ünlü, kent merkezindeki tarihi kale eteğinde çok güzel, harika manzarası olan kafeteryasını işlettiğini dile getirerek, müşterileri ile aile ortamı oluşturduğunu, bundan da çok mutlu olduğunu kaydetti.

"Hedefim daha çok insana istihdam sağlamak"

Kafeterya çevresinde birden fazla çay ocağı olduğunu aktaran Ünlü, "Kafeteryanın bulunduğu sokağa sadece erkekler değil, kadınlar, aileler de gelsin, tarihi mekana sahip çıkalım istedim. İlk başta işletmecisi kadın olan bir kafeteryanın, bu kadar çay ocağı arasında bulunması biraz tuhaf karşılandı. Tabi aradan bir yıl geçti, onlar da alıştılar. Artık herkes hoş karşılıyor." diye konuştu. 

Ünlü, kafeteryaya ilk defa gelen müşterilerin de kadın işletmeci gördüklerinde şaşırdıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Müşteriler işletmenin sahibinin kadın olduğunu görünce şaşırıyorlar ama sonra hoşlarına gidiyor. Temizlik yönünden biz kadınlar daha detaycı olduğumuz için müşteriler memnun oluyor. Şimdi insanlar çocuklarını dahi bize teslim edip gidiyorlar. Kafeteryamızda yiyeceklerin yayında tüm içecek grupları yer alıyor. Şu anda iki çalışanımız var ama inşallah ileride daha fazla olur. Hedefim daha çok insana istihdam sağlamak."

Muhabir: Kemal Karagöz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın