Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.70
BTC/USDT
69,892.00
BIST 100
9,086.63
Gündem

FETÖ/PDY soruşturmasında KOSGEB daire başkan yardımcılarına gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, aralarında KOSGEB daire başkan yardımcılarının da bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

24.05.2016 - Güncelleme : 24.05.2016
FETÖ/PDY soruşturmasında KOSGEB daire başkan yardımcılarına gözaltı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, aralarında KOSGEB daire başkan yardımcılarının da bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan 13 kişi Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. (Güven Yılmaz - Anadolu Ajansı)

ANKARA 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Müşaviri ve daire başkan yardımcılarının da bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcısının talimatıyla, aralarında KOSGEB Müşaviri, daire başkanları, çalışanlar ve bazı firma görevlilerinin de olduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerden 13'ünü gözaltına aldı. Şüphelilerden ikisinin ise firari olduğu, bu kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Gözaltına alınan 13 kişi Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheliler, FETÖ üyesi olmak, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmakla suçlanıyor.

KOSGEB Kayseri Müdürlüğünde görev yapan bir kişi gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Kayseri KOSGEB Müdürlüğünde çalışan bir kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda "Silahlı terör örgütü üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifası" suçlamasıyla KOSGEB Kayseri Müdürlüğünde görev yapan A.D'yi gözaltına aldı.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz,Durmuş Koçak,Sertaç Bulur,Cankut Taşdan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın