Dolar
32.56
Euro
34.82
Altın
2,322.21
ETH/USDT
3,189.20
BTC/USDT
64,980.00
BIST 100
9,722.09
Gündem

MHP'den seçimli kurultay kararı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Genel Başkanımız, 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisini olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır." dedi.

Yeşim Sert Karaaslan, İsmail Çimen  | 24.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
MHP'den seçimli kurultay kararı

ANKARA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını onamasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak sayın Genel Başkanımız, biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisini olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır." dedi.

YARGITAY'DAN "MHP'DE OLAĞANÜSTÜ KONGRE" KARARINA ONAY 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtayın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü kongrenin toplanmasına ilişkin kararını onamasının ardından, parti genel merkezinde açıklama yaptı. 

Semih Yalçın, "Başlangıçtan beri ifade ettiğimiz ve Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli Beyefendi'nin de sıklıkla söylediği gibi, Milliyetçi Hareket Partisi yargı kararlarına saygılıdır." diye konuştu. 

Yargıtayın verdiği bu kararı da saygıyla karşıladıklarını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

"Bu karar sonrasında, tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak, Sayın Genel Başkanımız, biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'ni olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın Genel Başkanımız bu kararı, öncelikli olarak Başkanlık Divanı'na, bilahare Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu'na taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena'da kongre yapılmak üzere salon kiralanmıştır. Dolayısıyla, 63. maddenin 3. fıkrasına dayanarak ifadeye çalıştığımız bu husus, bundan sonraki aşamada Başkanlık Divanı'nda ve MYK'da görüşülmek suretiyle karar çıkartılacaktır."

Yalçın, olağanüstü kurultayın gündeminin ne olacağının sorulması üzerine de "Seçimli kongre, tüzük kongresi değil. Genel Başkanlık seçimli kongresi." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan,İsmail Çimen


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın