Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.60
BTC/USDT
70,309.00
BIST 100
9,094.28
Gündem

NATO özür diledi

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, "Orgeneral Akar, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirmiştir. NATO Genel Sekreterinin talebi üzerine yapılan görüşmede, Genel Sekreter, NATO adına özür dilemiştir." denildi.

17.11.2017 - Güncelleme : 18.11.2017
NATO özür diledi

ANKARA

Genelkurmay BaşkanlığıNATO'nun Norveç’teki Trident Javelin tatbikatında Atatürk'ün düşman liderler arasında gösterilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düşmanla iş birliği içinde gösterilmesi konusunda, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in yaşanan olaya ilişkin özür dilediğini bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 17 Kasım 2017 tarihinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Halifax/Kanada'da bir görüşme gerçekleştirdi. NATO Genel Sekreterinin talebi üzerine yapılan görüşmede, Genel Sekreter, NATO Tatbikatı'nda yaşanan olaydan dolayı NATO adına özür diledi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konu ile ilgili olarak Norveç’te bir idari soruşturma başlatıldığını ifade eden Genel Sekreter, ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da özürlerinin iletilmesini talep etmiştir.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından, başlatılan idari soruşturmanın sadece olaydan sorumlu kişiler ile sınırlı kalmayıp, etraflı bir soruşturma yapılması ve bazı kişilerin kendi amaçları için NATO'yu araç olarak kullanmasına ve ittifakın iş birliği ve dayanışmasına zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiği ifade edilmiştir."

Muhabir: Duygu Yener

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın