Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,161.62
ETH/USDT
3,418.30
BTC/USDT
66,099.00
BIST 100
8,718.11
Kültür

Berlinale'de 'Altın Ayı' ödülünü Macar filmi 'Beden ve ruh' kazandı

67. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) "Altın Ayı" ödülünü Macar Yönetmen Ildiko Enyedi’nin "Beden ve ruh" (Teströl és lélekröl) filmi kazandı.

19.02.2017 - Güncelleme : 19.02.2017
Berlinale'de 'Altın Ayı' ödülünü Macar filmi 'Beden ve ruh' kazandı Fotoğraf: AA/Maurizio Gambarini

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de, 67. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) dağıtılan ödüller Berlinale Palast sinemasında düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Hollandalı yönetmen Paul Verhoeven jüri başkanlığını yaptığı festivalde “Altın Ayı" ödülüne “Beden ve ruh” filmiyle Macar yönetmen Ildiko Enyedi layık görüldü.

En iyi yönetmen dalında "Gümüş Ayı" ödülünü "Umudun diğer tarafı" (Toivon tuolla puolen) filmiyle Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaeki alırken, en iyi erkek oyuncu ödülü Thomas Arslan'ın "Aydınlık Geceler" (Helle Naechte) filmindeki rölüyle Avusturyalı oyuncu Georg Friedrich'e verildi.

En iyi kadın oyuncu ödülünü Güney Koreli yönetmen Hong Sangsoo’nun "On the Beach at Night Alone" filminde oynadığı rolle Kim Min-hee aldı. 

Jüri büyük ödülü Fransız yönetmen Alain Gomis'in yönettiği “Felicite" filmi layık görüldü.

En iyi senaryo dalındaki Gümüş Ayı ödülünü "A Fanstatic Woman" filmiyle Şilili Sebastin Leilo ve Gonzalo Maza alırken, kısa metrajlı filmlerde "Altın Ayı" ödülünü ise Portekizli yönetmen Diogo Costa Amarante'nin “Cidade Pequena” filmine verildi. 

Muhabir: Erbil Başay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın