Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,197.39
ETH/USDT
3,576.10
BTC/USDT
70,686.00
BIST 100
9,017.03
Kültür

Türk İslam sanatlarını kadınlar geleceğe taşıyacak

Samsun'da İlkadım Belediyesi bünyesinde açılan Türk İslam Sanatları Merkezi'nde verilen hüsnühat, tezhip, ney, ebru ve kaligrafi kurslarına yoğun ilgi gösteren kadınlar Türk İslam sanatlarını geleceğe taşıyacak.

23.08.2017 - Güncelleme : 24.08.2017
Türk İslam sanatlarını kadınlar geleceğe taşıyacak

SAMSUN

Samsun'un Selahiye Mahallesi'nde restorasyonu tamamlanan eski Samsun evi, Türk İslam Sanatları Merkezi'ne dönüştürüldü.

Hüsnühat, tezhip, ney, ebru ve kaligrafi gibi Türk İslam sanatının öğretildiği kurslara çoğunluğu kadın 70 kursiyer katılıyor.

Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk İslam sanatlarını geleceğe taşımak için restore ettikleri Samsun evinde tefriş ve tanzim yaparak Türk İslam Sanatları Merkezi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Kursiyerler meslek sahibi oluyor

İstanbul'dan kurs için getirdikleri icazetli sanatçılardan eğitim alan kursiyerlerin kurs sonunda eğitim verebilecek konuma geleceğini anlatan Tok, "Buradan mezun olan kursiyerler bu türlü kurslarda görev alacak. Dolayısıyla istihdam olmuş olacak." dedi.

Türk İslam Sanatları Merkezi Müdürü Hatice-tül Kübra Ersoy ise merkezde işinin ehli eğitmenlerle Karadeniz'de Türk İslam sanatına sanatçılar kazandırmayı istediklerini söyledi. 

Ney eğitmeni Suat Zor da amaçlarının gençlere kendi sanatlarını anlatarak sevdirmek olduğunu söyledi. 

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü-Mustafa Çavuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.