Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
19.02.2017

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

Yılan otlu lezzet: "Tırşik çorbası"
Fotoğraf: Menderes Özat

Toros Dağları'nın eteklerinde yetişen ve binbir zahmetle toplanan yılan otundan yapılan "tırşik çorbası", özellikle kış aylarında Doğu Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Çukurova'nın doğusundaki dağlarda yetişen ve "yılan otu" olarak bilinen yabani bitkiden yapılan çorba, ekşimsi tadı ve damakta bıraktığı lezzetiyle yöre insanı tarafından yoğun tüketiliyor. ( Menderes Özat - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler