Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
18.01.2018

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz kalıpları deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. Berhile beldesi (fotoğrafta), tuz ticaretinin en önemli dağıtım merkezi arasında bulunuyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Her gün sabah erkenden kalkarak kilometrelerce yol kateden 18 yaşındaki Hussein, çöküntüdeki zorlu çalışmanın ardından Berhile beldesindeki evinde dinlenmeye çekiliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz, Mekele kentindeki bir işçi tarafından daha küçük parçalara ayrılarak, marketlerde satışa hazır hale getiriyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Etiyopyalı işçiler, Berhile beldesinden getirilen tuzları, Mekele kentindeki bir depoda istifledi. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarılan tuz, işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getiriliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz, deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. Berhile'ye getirilen tuzlar, kamyonetlere yüklenerek ülkenin dört bir tarafına dağıtılıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz, deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. Berhile'ye getirilen tuzlar, kamyonetlere yüklenerek ülkenin dört bir tarafına dağıtılıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz, deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. Berhile'ye getirilen tuzlar, kamyonetlere yüklenerek ülkenin dört bir tarafına dağıtılıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz, deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. Berhile'ye getirilen tuzlar, kamyonetlere yüklenerek ülkenin dört bir tarafına dağıtılıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz, deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. Berhile'ye getirilen tuzlar, kamyonetlere yüklenerek ülkenin dört bir tarafına dağıtılıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz, deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. Berhile'ye getirilen tuzlar, kamyonetlere yüklenerek ülkenin dört bir tarafına dağıtılıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz, deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarılan tuz parçaları, daha sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getiriliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarılan tuz parçaları, daha sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getiriliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarılan tuz parçaları, daha sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getiriliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarılan tuz parçaları, daha sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getiriliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarılan tuz parçaları, daha sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getiriliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarılan tuz parçaları, daha sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getiriliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarılan tuz parçaları, daha sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getiriliyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

Yeryüzü cehenneminde nesiller süren "tuz mesaisi"
Fotoğraf: Ignacio Marin

Etiyopya’nın Afar halkı, “yeryüzünün cehennemi” olarak tanımlanan Eritre sınırı yakınlarındaki Danakil Çöküntüsü’nde geçimlerini temin edebilmek için aşırı sıcaklar altında zorlu mesai yapıyor. Bir dönem “beyaz altın” olarak görülen tuzu, kavurucu sıcağın altında çıkarmaya çalışan Afarlı madencilerin ekmek kapısı olan çöküntü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Balta yardımıyla kırılarak çıkarıldıktan sonra işçiler tarafından düzgün kalıplar haline getirilen tuz kalıpları deve veya eşeklerin sırtında Berhile beldesine taşınıyor. ( Ignacio Marin - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler