Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.19
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,828.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Darbeye ve darbecilere karşı Türk yargısı meydan okumuştur

Adalet Bakanı Bozdağ, "Darbeye ve darbecilere karşı Türk yargısı, ilk defa 'hayır' demiştir ve hukuk kılıçlarını kuşanarak, onlara meydan okumuştur." dedi.

26.05.2017 - Güncelleme : 27.05.2017
Adalet Bakanı Bozdağ: Darbeye ve darbecilere karşı Türk yargısı meydan okumuştur

ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) Başkanı sıfatıyla, Hakimevi'nde 6 Haziran'da görev süresi sona erecek üyelerle bir araya geldi.

HSYK üyelerinin tarihi bir sorumluluğu ve görevi ifa ettiklerini vurgulayan Bozdağ, "Türk yargısının bağımsızlık ve tarafsızlığının çok tartışıldığı bir dönemde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk yargısını ve yargı üzerinden Türkiye'nin bütün kurumlarını işgal edip, devlet olmak istediği bir dönemde, yargıyı ve Türkiye'nin kurumlarını, milletimizi, devletimizi bu terör örgütünün işgaline karşı koruyan çok büyük, tarihi adımlar atmıştır." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'ye karşı herkesin tavır aldığını anımsatarak, "Önemli olan 17-25 Aralık'tan sonra her tarafın bu örgüt tarafından işgal edilmeye devam ettiği ve işgali altında olduğu o dönemde bu sorumluluğu yerine getirmek, yüksek sesle tavır koymak, hukuku, yargıyı, adaleti bunlara karşı müdafaa ve muhafaza etmektir." diye konuştu.

"HSYK büyük bir irade ve cesaret ortaya koymuştur"

Bunun en yakın şahidinin kendisi olduğunu dile getiren Bozdağ, HSYK'nın o gece yaptıklarını yapmamış olması halinde, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün başarısız olma ihtimalinin kolay gözükmediğini ifade etti.

Bozdağ, hem yargıda hem de emniyet teşkilatında yapılan çalışmaların 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında çok büyük bir paya sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çünkü sizlerin aldığı kararlar, yaptığı uygulamalar, yargı alanında bu terör örgütünün oyun kurmasını, kumpas kurmasını, hukuku, adaleti ayaklar altına alarak, terör örgütüne adaleti ve yargıyı hizmet ettirmesini önlemiştir. Siz bu açıdan büyük bir görevi başarıyla yerine getirdiniz. Eğer 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yaşandığı gece savcılardan birisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bakanlarımızın tutuklanmasını talep etse, hakimlerden birisi veya birileri tutuklanma kararı vermiş olsaydı, Türkiye'nin bugün konuştuğu konular bambaşka olurdu. Darbe teşebbüsünün seyri de bambaşka olurdu. O gün daha darbenin başarılı veya başarısız olacağı belli olmadığı saatte, Türk yargısı ve HSYK büyük bir irade ve büyük bir cesaret ortaya koymuştur. Demokrasiden yana, hukuk devletinden yana, adaletten yana, milletin iradesinden yana tavır koymuştur.

Darbeye ve darbecilere karşı Türk yargısı ilk defa 'hayır' demiştir ve hukuk kılıçlarını kuşanarak, onlara meydan okumuştur. Silahla, tankla, topla, askerle darbe teşebbüsünde bulunanlara, hukuk kılıcını kuşanarak, hukuk darbesini vurmuştur. Darbenin başarısızlığında en büyük paya sahip olanların başında Türk yargısı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun saygın üyeleri gelmektedir. İlk defa Türk yargısı, darbeye de darbecilere de biat etmemiştir. Onlara meydan okumuş, tavır koymuştur."

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın