Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,207.98
ETH/USDT
3,567.00
BTC/USDT
70,500.00
BIST 100
9,052.64
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: CHP uç bir bakış açısına gidiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı, CHP İl Başkanlığı'na Kaftancıoğlu'nun seçilmesine ilişkin, "Böyle bir adayın il başkanı olması CHP'nin bundan sonra daha radikal, daha uç siyaset yapacağını gösteriyor." dedi.

19.01.2018 - Güncelleme : 19.01.2018
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: CHP uç bir bakış açısına gidiyor

İZMİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu'nun seçilmesine ilişkin "HDP'leşiyor mu demiştik CHP için, bu noktadan sonra tamamen farklı bir boyuta geldiğini görüyoruz CHP'nin." dedi.

Kavakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti olarak ana muhalefet partisinin bir şeyler üretmesini, kendilerini belirli noktalarda zorlamasını beklediklerini ancak bunu göremediklerini belirtti.

İstanbul milletvekili olduğunu hatırlatan Kavakcı, CHP'nin İstanbul İl Başkanı'nın "açık ve net bir şekilde terörü destekleyen", "halkın değerlerini hiçe sayan", "tepeden bakan" ifadelerinin kendisini hayrete düşürdüğünü, hem İstanbullu hem de bir kadın ve siyasetçi olarak üzüldüğünü ifade etti.

CHP'nin il başkanı olarak partinin önünü açacak, kendi vizyonuna uygun birisinin seçilmesini arzu ettiklerini dile getiren Kavakcı, "HDP'leşiyor mu demiştik CHP için. Bu noktadan sonra tamamen farklı bir boyuta geldiğini görüyoruz CHP'nin. İstanbul il başkanı seçimleriye halkı birleştirmeye yönelik değil de tamamen tepeden bakan, halkın değerlerinden bihaber, polislere, halka ait yerlere yapılacak saldırıları teşvik, suçu teşvik eden bir il başkanı tercih ettiklerini görüyoruz. Üzücü buluyorum." diye konuştu.

"CHP uç bir bakış açısına gidiyor"

İl başkanlığı seçiminden sonra nasıl bir CHP olacağını göreceklerini belirten Kavakcı, CHP'nin 16 Nisan'daki halk oylaması sürecinde vatandaşa daha yakın gözükme çabasına girdiğini söyledi.

Kavakcı, bunun için vatandaştan tepki çekmemek için konuşmalarında "AKP" yerine "AK Parti" dediklerini, vatandaşın evine galoşla girmek yerine ayakkabıları çıkardıklarını aktararak sözlerini şöyle tamamladı:

"'Hayırlı günler' diyelim gibi birçok şey kullanmışlardı. Açıkçası ben belki de vatandaşa yaklaşmalarına, milleti duymalarına vesile olur diye ümit ediyordum. Şimdi bu seçimden sonra görüyoruz ki tekrar bir uç ve elitist, vatandaşından haberdar olmayan, daha oryantalist bir bakış açısına doğru gidiyor CHP'nin İstanbul seviyesi. Bu seçim böyle bir adayın ortaya çıkmış olması ve onun sonuç itibarıyla il başkanı olmuş olması da CHP'nin de bundan sonra daha radikal, daha uç siyaset yapacağını gösteriyor."

Muhabir: Halil Şahin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.