Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.90
BTC/USDT
70,413.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde işçilerle bir araya geldi

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah 1 Mayıs, bir gerilim, çatışma günü, herkesin kaygı duyduğu bir gün olmaktan çıkar ve emek ve dayanışma bilincinin yaygınlaştığı bir gün haline gelir." dedi.

01.05.2016 - Güncelleme : 02.05.2016
Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde işçilerle bir araya geldi

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kahvaltı programında işçilerle bir araya geldi.

Konuşmasına, 1 Mayıs'ta ülkeyi kana bulayan terör örgütlerinin şiddetini lanetleyerek başlayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sabah Gaziantep’te meydana gelen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Nusaybin’de şehit düşen kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acı günler geçer ama bu milletin birliği beraberliği daha da tahkim edilerek geleceğe inşallah taşınır. Bütün yakınlarına taziyelerimi iletirken milletimize başsağlığı diliyorum. Bu süreçte canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" ifadesini kullandı.

"Bütün işçilerimize minnettarız"

Alın teriyle, gayretle ülkeye katkıda bulunan bütün emekçilerin bayramını kutlayan Davutoğlu, "78 milyon vatandaşımızla bütün çalışanlarımıza, ülkemize katıkları dolayısıyla teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün emek ve değer üreten bütün işçilerimize bütün çalışanlarımıza minnettarız." dedi.

"Demokrasimizle aşımız da büyüdü, ekmeğimiz de"

Davutoğlu, AK Parti döneminden önce toplu sözleşme masalarında varılan mutabakatların anlamı olmadığını, enflasyon ve devalüasyonun parayı pula çevirdiğine değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Eski Türkiye'de çalışma hayatında emek ve sermaye, işçi ve işveren karşı karşıya gelir, çalışma hayatına husumet hakim olurdu. Sizler 1994, 1999, 2001 krizlerinde nice hüzünlü hikayeler yaşandığını yakından bilirsiniz. Şükürler olsun, 2002 senesinden sonra AK Parti'nin iktidara gelişiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde ve şimdi biz hep sizlerin haklarını güçlendirmeye, sizlerin alın terinin karşılığını vermeye çaba gösterdik. Demokrasimizle birlikte aşımız da büyüdü, ekmeğimiz de büyüdü. Gayretimiz her zamankinden daha fazla arttı ve sizlerle birlikte yeni bir Türkiye inşa ettik."

"İnşallah 1 Mayıs dayanışma bilincinin yaygınlaştığı bir gün haline gelir"

Başbakan Davutoğlu, Türk-İş'in Çanakkale'de, Hak-İş'in Sakarya'da, DİSK, KESK ve bazı paydaşların Bakırköy'de, Memur-Sen'in ise Kahramanmaraş'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Bir kez daha bu anlayış dolayısıyla bu sene gerçekleştirilen bir çaba ile hep beraber konuştuğumuz bir çözüm çerçevesinde, gösterilen mekanlarda, mutabık kalınan alanlarda 1 Mayıs'ın kutlanması dolayısıyla bütün sendikalarımıza, bütün konfederasyonlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu güzel bir gelenek oldu, inşallah her yıl bu gelenek sürer ve 1 Mayıs, bir gerilim günü, bir çatışma günü, herkesin kaygı duyduğu, sokağa bazen çıkmaktan çekindiği bir gün olmaktan çıkar ve 1 Mayıs bütün meydanlarda, barış, huzur içinde emekçilerin bir araya geldiği, emek ve dayanışma bilincinin yaygınlaştığı bir gün haline gelir. 

Çankaya Köşkü'nden Türkiye'nin her yerindeki emekçilere selamlarını ileten Davutoğlu, "Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin, helal rızık dışında hiçbir gaye peşinde koşmayı bize nasip etmesin." diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Kurbani Geyik-Hatice Özdemir-Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın