Politika

Başbakan Davutoğlu'nun Varto ziyaretine ait görüntüler paylaşıldı

Muş ziyareti kapsamında helikopterle Varto ilçesine geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, buradaki programına ait görüntüler basınla paylaşıldı.

01.05.2016 - Güncelleme : 01.05.2016
Başbakan Davutoğlu'nun Varto ziyaretine ait görüntüler paylaşıldı

ANKARA

Muş ziyareti kapsamında helikopterle Varto ilçesine geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, buradaki programına ait görüntüler basınla paylaşıldı.

Davutoğlu, AK Parti Varto İlçe Başkanı Figen Ergül'ün oğlu İsmail ve Sevgi Ergül çiftinin düğün törenine katılarak, nikah şahitliği yaptı. Çifte mutluluklar dileyen Davutoğlu, kendisinin kız tarafı olduğunu belirterek, nikah cüzdanını kıza vereceğini belirtti. Gelin'in isminin Sevgi olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Adı da güzel, inşallah hayatınız boyunca sevgi hakim olsun" ifadesini kullandı.

Terör saldırılarına değinen Davutoğlu, AK Parti Varto İlçe Başkanı Figen Ergül'ün evinin kuşatıldığını ama eşi ile takdire yakışır bir direniş sergilediğini bildirdi. 

Davutoğu, Sevgi ve İsmail Ergül çiftinin ailesiyle fotoğraf çektirdi.

Çocuklara kitap dağıttı

Başbakan Davutoğlu, ilçede yürüyüş yaptı ve yolda vatandaşlarca sevgi gösterileriyle karşılaştı. Vatandaşları selamlayan Davutoğlu, "Çayınızı içmeye, yüzünüzü görmeye geldik." dedi.

Bir kitapçıya giren ve oradan çeşitli kitaplar alan Davutoğlu, ilçe ziyaretinde karşılaştığı çocuklara kitap, çikolata, oyuncak ve satranç takımı dağıttı.

Davutoğlu, bazı vatandaşlardan da dua etmelerini istedi. 

Öğrencilerle futbol oynadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Varto İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerle futbol oynadı. Ceketini çıkarıp, öğrencileri bir araya toplayan Davutoğlu, onlara taktik verdi. Oyun sonrası çocuklarla fotoğraf çektiren Davutoğlu, öğrencilerin kendisine verdiği futbol topunu imzaladı. Topun yıpranmış olduğunu gören Davutoğlu, yeni bir top alınması talimatı verdi. 

Davutoğlu'nu Varto ilçe ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker eşlik etti.

Muhabir: Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın