Politika, ankara'da terör saldırısı

'Bu provokatif saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olunmalıdır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Tüm vatandaşlarımız bu provokatif saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıdır." açıklamasını yaptı.

Kurbani Geyik  | 10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
'Bu provokatif saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olunmalıdır'

Ankara

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmesi son derece provokatif  bir eylemdir. Tüm vatandaşlarımız bu provokatif saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısında ilk belirlemelere göre 30 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 126 kişinin yaralandığını belirterek, milletçe acının büyük olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, "Demokrasimizi, ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu vahşi ve barbarca eylemi kınıyoruz, lanetliyoruz" ifadelerine yer veren Çelik, şunları kaydetti:

"Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmesi son derece provokatif bir eylemdir. Tüm vatandaşlarımız bu provokatif saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Yaşadığımız bu büyük acı çerçevesinde, tüm teşkilatlarımızın, seçim programlarında, müzikli ve coşkulu çalışmalarda bulunmamaları konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir. Tüm üyelerimizle birlikte, AK Parti olarak, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."

Ömer Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada da "Şu anda yapılması gereken en önemli şey bunların oluşturmaya çalıştığı toplumsal ve siyasi uçuruma müsaade etmemektir. Başta siyasi parti liderleri olmak üzere bütün kesimlerin bir araya gelerek ortak bir duruş sergilenmesi bu terör eylemine karşı verilecek tarihi ve ahlaki büyük bir cevap olur" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın