Dolar
32.51
Euro
34.88
Altın
2,327.60
ETH/USDT
3,144.30
BTC/USDT
64,102.00
BIST 100
9,783.82
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bir demokrasi oylaması yapacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bir demokrasi oylaması yapacağız. Ya demokrasiden yana tavrımızı alacağız veya tek adam rejiminden yana tavrımızı alacağız." dedi.

28.03.2017 - Güncelleme : 28.03.2017
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bir demokrasi oylaması yapacağız

KOCAELİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, katılımcılardan referandumla ilgili görüşlerini diğer vatandaşlara da anlatmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, "Bir demokrasi oylaması yapacağız. Ya demokrasiden yana tavrımızı alacağız veya tek adam rejiminden yana tavrımızı alacağız. 'Hayır' demek ne kaos yaratır, hayırlı bir iş olacağına inanıyorum. Demokrasiye sahip çıkacağız. Bütün dünya 'Evet Türkiye'de yaşayanlar demokrasiye sahip çıktılar.' diye yazacaklar."ifadelerini kullandı.

"Her vatandaşın tercihine saygı göstereceğiz"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hep birlikte sandığa gitmeliyiz. 'Evet' oyunu kullanan vatandaşlarımızı asla suçlamamalıyız. Ayırmamalıyız, ister 'Evet', ister 'Hayır' her vatandaşın tercihine saygı göstereceğiz." dedi.

"Hayır çıktığı takdirde Türkiye büyük bir nefes alacak"

"Efendim diyorlar ki, 'Referandum sonucunda 'hayır' çıkarsa, memlekette kaos olur.' Niye kaos olsun?" diyen Kılıçdaroğlu, ''Hayır çıktığı takdirde Türkiye büyük bir nefes alacak. Niçin? Diyecekler ki vatandaşlarımız, biz demokrasiyi savunduk, demokrasiyi koruduk, parlamenter sistemi savunduk, düşünce özgürlüğünü savunduk ve kazandık. Herkes rahat bir nefes alacak." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Neden Almanya'daki gibi, Fransa'daki gibi, Amerika'daki gibi, Japonya'daki gibi, Danimarka'daki gibi bizde de birinci sınıf bir demokrasi olmasın, ne eksiğimiz var. Yani bizim insanımız üçüncü sınıf bir demokrasiye mi layık?" açıklamasında bulundu.

Muhabir: Kadir Yıldız, Şengül Oymak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.