Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,212.53
ETH/USDT
3,565.50
BTC/USDT
70,744.00
BIST 100
9,056.20
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Siz beni bırakın, bu millet niye 'evet' diyecek onu anlatın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Meydan meydan geziyorlar, beni çekiştiriyorlar. Ya siz beni bırakın, bu millet niye 'evet' diyecek onu anlatın." dedi.

Hüseyin Yesilkavak, Elif Özlem Çelikler, Muharrem Cin  | 27.03.2017 - Güncelleme : 27.03.2017
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Siz beni bırakın, bu millet niye 'evet' diyecek onu anlatın Fotoğraf. AA/Ali Atmaca

Bursa

BURSA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Efendim '15 Temmuz sonrası işte kuzu kuzu geldi saraya'. Bu da doğru değil arkadaşlar. Aynı olay olsa, yine Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalsa söz konusu vatansa gerisi teferruattır." dedi.

Kılıçdaroğlu, İnegöl Kamyon ve Tır Garajı ziyaretinde yaptığı konuşmada, siyasi propaganda yapmaya gelmediğini söyledi.

"Hayır" ya da "evet" oyu kullanın diye bir öneride bulunmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ben buraya bir siyasi propaganda yapmaya da gelmedim. Size sadece olayları anlatıyorum, tercih sizindir." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, futbol takımları tutar gibi partiler tutulmayacağını, partilerin programları ve seçim bildirgelerine göre değerlendirme yapılması gerektiğini vurguladı.

En büyük eksiğin ön yargılarla hareket etmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ön yargılardan kurtulmamız lazım. Türkiye bir sürecin içine doğru gidiyor. Biz kendi ülkemizde emin olun huzur olmasını istiyoruz. Siyasette kavga. Vallahi ben bıktım. Ya niye kavga ediyoruz. Anayasa değişiklikleri. Söylüyorlar işte. 'Kılıçdaroğlu, doğruları söylemiyor' kardeşim ben doğruları söylemiyorsam eline büyük bir fırsat veriyorum sana. Alırsın 18 maddeyi senin arzu ettiğin bir televizyon kanalında, iktidara yakın yüzlerce televizyon kanalı var, beraber çıkalım. Hatta siz üçünüz, dördünüz çıkın. Ben yalnız çıkacağım söz. İstiyorsanız ekibinizi alın. Ben gene yalnız çıkacağım. 18 madde, atla deve değil. Sen de konuşursun ben de konuşurum. Vatandaş izler bakar, kim doğru söylüyor."

"Gene giderim"

Siyasetçilerin yan yana gelince kavga etmesi gerekmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Niye kavga edelim? Olayı alıp başka yerlere taşıyorlar. Bu da bende rahatsızlık yaratıyor. Efendim '15 Temmuz sonrası işte kuzu kuzu geldi saraya'. Bu da doğru değil arkadaşlar. Aynı olay olsa, yine Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalsa söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gene giderim. Böyle kalkıp da kısır tartışmalara, kısır çekişmelere bu memleketi sokmamak lazım. Yazıktır, günahtır. Türkiye'nin bir derdi varsa siyasetçiler yeri zamanı gelince bir araya gelmeli, oturup tartışmalı, oturup konuşmalı. Memleket sadece benim memleketim değil, sadece ben mi sorumluyum. Hepimiz sorumluyuz."

"Siz beni bırakın, bu millet niye 'evet' diyecek onu anlatın"

Kılıçdaroğlu, İnegöl'deki programının ardından Yenişehir ilçesine geçerek, saat kulesinin bulunduğu meydanda vatandaşlara hitap etti.

Milletin, zekasına ve vatanına bağlılığına güvendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu millet, bayrağına sahip çıkacaktır. Bu millet, demokrasisine sahip çıkacaktır, geleceğine sahip çıkacaktır. O nedenle inanıyor ve güveniyorum. Bu millet Nisan'ın 16'sında sandığa gidecektir, hayırlı bir işe imza atacaktır. Buna yürekten inanıyorum." dedi.

"Durup dururken önümüze bir anayasa değişikliği getirdiler." diyen Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliğinin gerekçesi ne? Rejimi değiştirmek istiyorlar, rejimi. 'Demokratik parlamenter sistemden, tek adam rejimine geçelim.' diyorlar. Peki bu tek adam rejimi, bu anayasa değişikliği bu memleketin hangi sorununu çözecek ben bunu merak ediyorum. Meydan meydan geziyorlar, beni çekiştiriyorlar. Ya siz beni bırakın, bu millet niye 'evet' diyecek onu anlatın. Anlatamıyorlar. Bir türlü dilleri dönmüyor." diye konuştu.

"15 senedir iktidar"

Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği ile devletteki çift başlılığın ortadan kalkacağının" söylendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Devlette çift başlılık yok ki, bir kişi var ve bütün yetkiye sahip. 'Efendim Binali Bey de olduğu için çift başlı.' Allah aşkına Binali Bey, Erdoğan'ı 500 metre öteden görse, 100 düğmesi olsa 10 saniyede hepsini ilikliyor zaten. Nerede çift başlılık var? 'Efendim bu gelirse terörü önleyeceğiz.' Terörü önleyin, 15 senedir iktidarsınız, 15 senedir tek parti, 15 senedir tek iktidar. 15 senedir kendiniz yönetiyorsunuz, çalışıyorsunuz. Siz terörü engellediniz de bir Allah'ın kulu çıkıp engel mi oldu?"

Anayasa değişikliğiyle ekonomide istikrar yakalanacağına yönelik açıklamalara da değinen Kılıçdaroğlu, "15 yıldır iktidardasınız. İstediğiniz kanunu, istediğiniz kararnameyi çıkarıyorsunuz. İstediğiniz kararı alıyorsunuz. Engel olan var mı? Demek ki millete doğruları söylemiyorlar. Sanıyorlar ki millet de bunu yiyecek, yutacak. Hiç öyle bu milletin yemeye yutmaya niyeti de yok. Sandığa gidecek vatanı için, bayrağı için, demokrasi için, birlikte yaşama iradesini ortaya koymak için, her türlü düşünceye saygı göstermek için, 'Herkesin işi olsun, herkesin aşı olsun' demek için sandığa gidecektir. Hayırlı bir işe imza atacaktır." ifadesini kullandı.

"Freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz"

Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sevgili anneler, siz freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gittiği belli olmayan bir trene çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gittiği belli olmayan bir kamyonda eşinize 'Olsun sen bin, freni de olmasın' diye eşinizi gönderir misiniz? Şimdi diyorlar ki '80 milyonu freni olmayan bir otobüse bindireceğiz, nereye gidiyorsa oraya gitsin.' Buna razı olacak mıyız? Biz de razı değiliz, onun için diyoruz ki denge sistemi olmalı, denetleme sistemi, fren sistemi olmalı. Birisi hata yaptığı zaman bir başkası oradan o hatayı düzeltmeli. Hata insana mahsustur. Beşer şaşar, hata yapabiliriz hepimiz ama bir başka organ, varsa bir yanlış, o yanlışı gelir düzeltir."

Kılıçdaroğlu, Yenişehir'deki programının ardından Bursa merkeze geçti.

Muhabir: Hüseyin Yesilkavak, Elif Özlem Çelikler, Muharrem Cin


.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın