Politika, ankara'da terör saldırısı

'Herkesi aklıselim ile hareket etmeye davet ediyorum'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Saldırının mahiyetinin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması için çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Herkesi aklıselim ile hareket etmeye davet ediyorum" dedi.

10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
'Herkesi aklıselim ile hareket etmeye davet ediyorum'

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu hain saldırının mahiyetinin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması için çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Herkesi ve her kesimi, her türlü provokasyona karşı uyanık olmaya ve aklıselim ile hareket etmeye davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Emek Platformu'nun mitingi öncesinde meydana gelen "vahşi terör saldırısını" şiddetle lanetlediğini belirtti.

Ülkeye başsağlığı dileyen Kurtulmuş, saldırının doğrudan doğruya Türkiye'ye ve millete yapıldığını vurgulayarak, terörün amacının korkuyu, nefreti ve düşmanlığı artırdığını, toplumda infiale ve iç çatışmaya yol açtığını, milletin birliğini, kardeşliğini bozduğunu ifade etti.

Kurtulmuş,  açıklamasında şunları kaydetti: 

"Terörü bir araç olarak kullanan kimi iç ve dış odaklar, Türkiye'nin de bazı bölge ülkeleri gibi yönetilemez duruma gelmesini hedeflemektedir. Milletimizin sağduyusu ve feraseti bu hain oyunu bozacaktır. Olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren, tüm kurumlarımız etkin şekilde müdahaleleri yapmıştır. Bu hain saldırının mahiyetinin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması için çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Herkesi ve her kesimi, her türlü provokasyona karşı uyanık olmaya ve aklıselim ile hareket etmeye davet ediyorum."

Saldırıda hayatını kaybeden bütün vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen Numan Kurtulmuş, yaralı vatandaşlara da acil şifalar temennisinde bulundu.

Muhabir: İlkay Güder

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın