Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,219.94
ETH/USDT
3,571.70
BTC/USDT
70,793.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Kurtulmuş: Trump Ortadoğu'yu yeniden ateşe atacak bir karara imza atmıştır

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu'yu yeniden ateşe atacak son derece tehlikeli bir karara imza attığını belirterek, "O imza Ortadoğu'da savaşın, yeni savaşların kapısını açan bir imzadır" dedi.

Efsun Yılmaz  | 07.12.2017 - Güncelleme : 07.12.2017
Kurtulmuş: Trump Ortadoğu'yu yeniden ateşe atacak bir karara imza atmıştır

Izmir

İZMİR

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Fuar İzmir'de düzenlenen 11. Turizm Fuar ve Kongresi'nin (Travel Turkey İzmir) açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin başarılı fuarlarından birine katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Türkiye'nin Ortadoğu ve tüm dünyada hakkaniyete dayalı barışı savunduğunu belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"ABD'deki savaş tamtamlarının çağrısına uyan ABD Başkanı Donald Trump Ortadoğu'yu yeniden ateşe atacak son derece tehlikeli ve tehditkar bir karara imza atmıştır. Hem de bu imzasını atarken şov yaparak imza atmıştır. İmza atmayı mecazi anlamda kullanmıyorum. Akşamki şovunu gördünüz. O imza Ortadoğu'da savaşın, yeni savaşların kapısını açan bir imzadır. O imza endüstriyel savaş komplekslerine teslim olmanın bir imzasıdır. O imza yeryüzünü sömürgeleştirmeye çalışan siyonist lobilerin emrine girdiğini ilan eden bir imzadır. O imza Ortadoğu'da on yıllarca adam yerine konulmayan Filistin halkını ezmek üzere atılmış bir imzadır. Bu imzayı kabul etmiyoruz, bu imzayı tamamıyla reddediyoruz ve başkenti Kudüs olan Filistin devletini saygıyla ve onurla selamlıyoruz.

"Mescid-i Aksa onurumuzdur, onurumuzu hayatımız pahasına korunacağının bilinmesini istiyoruz"

Filistin halkı ile dayanışma içinde olacaklarını ifade eden Kurtulmuş, "Bu yanlıştan vazgeçilsin. Bu yanlışı hiçbir aklı başında insan kabul etmez, barıştan yana, huzurdan yana olan, demokrasiden, insan haklarından yana olan hiç kimse bunu kabul etmez. 'Yaptım oldu.' olmaz. Yapamazsın, tutmaz, bunun sonucunu alamazsın. Bu Ortadoğu'ya başka bir dönemi başlatır. Bunun da kimseye faydası olmaz." dedi.

"Seçildiği günden beri ABD'de bir türlü rota tutturamayan ABD'nin yeni başkanı biliyorsunuz neredeyse kabinesinin yarısını kaybetti, değiştirmek durumunda kaldı." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, "Şimdi yanına bazı yeni destekler alabilmek için öyle görünüyor ki siyonist lobinin gözüne girmek istiyor. Kusura bakmayın dünya birkaç 10 milyondan ibaret değil. 7 milyar insan yaşıyor ve adil bir düzen kurulmasını istiyor." diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin zulme uğrayan bütün milletleri desteklediğini ifade ederek, "Türkiye olarak, 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hep beraber Filistin halkının yanında olduğumuzu, Mescid-i Aksa'nın bizim bir onurumuz olduğunu, Kudüs'ün Müslümanların en önemli şehirlerinden biri olduğunu bir kez daha ifade ediyor bu onurumuzu hayatımız pahasına korunacağının bilinmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.