Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,435.00
BIST 100
9,079.97
Politika, ankara'da terör saldırısı

'Provokasyonlara hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz'

AK Parti MKYK üyesi Soylu, "Devletimiz bu provokasyonları yapanları, Türkiye'nin huzurunu bu şekilde bozmak için kötü planlar içerinde olanları bulacak, deşifre edecek ve cezalandıracaktır" dedi.

Meltem Yılmaz  | 10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
'Provokasyonlara hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz'

TRABZON

TRABZON

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Devletimiz bu provokasyonları yapanları, Türkiye'nin huzurunu bu şekilde bozmak için kötü planlar içerinde olanları bulacak, yakalayacak, deşifre edecek ve cezalandıracaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Soylu, engelli derneklerinin üyelerinin katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 13 yıldır büyük reformların ve değişimlerin altına imza attığını söyledi.

AK Parti'nin engelli ve kadınlara yönelik önemli değişimler yaptığını anımsatan Soylu, "1 Kasım seçimlerine yönelik ortaya koyduğumuz beyannamemizde engelli yaşam merkezleri, bilgi ve teknolojiyle engellilerimizin buluşması, adalet ve bütün bunların yanı sıra devletin bütün kurumlarından kendi anlayışlarıyla yararlanmaları dahil programımızda net şekilde ifade edilmiştir" dedi. 

Soylu, işaret dili ile destek istediği katılımcılara, "Hedeflerimize doğru 2023'e, 2053'e ve 2071'e hep beraber gitmek istiyoruz. Bu ülkede huzurun, istikrarın, güvenin sürekli tesis edilmesini istiyoruz" diye seslendi. 

"Provokasyonlara hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz"

Türkiye'nin son 3,5 ayda çok sayıda zorlukla karşılaştığına dikkati çeken Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Daha dün akşam çocuğunun ve eşinin yanında şehit edilen polisimizin haberini aldık. Şimdi de Ankara'da bir toplantı öncesinde yine provokasyona yol açan, Türkiye'yi tedirgin etmeye yönelik bir eylemi daha duyduk. Bunlar tamamen ülkemizin huzurunu, istikrarını engelleyen, Türkiye'nin tek başına iktidarının bu güne kadar getirmiş olduğu gücü azaltmaya, geleceğe ait hedeflerini ortadan kaldırmaya çalışan bir anlayışın ürünüdür. Bu provokasyonlara hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Devletimiz bu provokasyonları yapanları, Türkiye'nin huzurunu bu şekilde bozmak için kötü planlar içerinde olanları bulacak, yakalayacak, deşifre edecek ve cezalandıracaktır. PKK terörü ile Türkiye'ye ayar vermeye, had bildirmeye çalışanlara karşı Türkiye Cumhuriyeti devletimiz ve aziz milletimiz kararlılığından vazgeçmeyecektir."

1 Kasım seçimlerinin önemine dikkati çeken Soylu, "Türkiye seçime giderken toplumun bütün kesimlerini tahrip etmeye çalışıyorlar. Ankara'da 30 kişinin patlamada hayatını kaybettiğini duyduk. Ülkemizin huzurunu, sukünunu, birlik ve beraberliğini zedelemeye çalışanlara karşı bizim bizden başka hiçbir dayanak noktamız söz konusu değildir. Allah rahmet eylesin. Hem ülkemize hem de ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Soylu, "Türkiye'yi büyük bir huzursuzluğa getirmek istiyorlar ama bizler buna müsaade etmemeliyiz. Onun için 1 Kasım seçimleri önemlidir" diye konuştu.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın