Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.50
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Ramazan 2017

Kamplardaki Suriyeliler ilk iftarlarını yaptı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, barındıkları kamplarda oruçlarını açtı.

Halil İbrahim Sincar, Selahattin Erol  | 27.05.2017 - Güncelleme : 28.05.2017
Kamplardaki Suriyeliler ilk iftarlarını yaptı

Mardin

MARDİN

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Mardin'in Midyat ilçesindeki kapma yerleştirilen Suriyeliler, bir ramazana daha vatanlarından uzakta girmenin hüznünü yaşıyor. 

Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'ndeki kampta barınan 3 bin Suriyeli, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kendilerine verilen kartlara yüklenen parayla ihtiyaçlarını karşılayıp aldıkları gıdalarla kendilerine özgü yöresel yemekler hazırlıyor.

İftar vaktinin yaklaşmasıyla bazı erkekler Kuran okurken, bazıları da yemeğin hazırlanmasında eşlerine yardım etti.

Suriyeliler, kurdukları yer sofralarında ülkelerine özgü hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açtı. 

Ezan okunmasıyla ilk iftarını açan sığınmacılar, sofralarında AA muhabirlerini de ağırladı.

Suriyeli Muhammed Dib Lattuf, yaptığı açıklamada, savaştan kaçanlara kapılarını açan ve barındıran Türk milleti ve devletine teşekkür etti. 

Rima Lattuf ise ramazanın İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Türkiye'ye teşekkür ve dua eden Lattuf, yöresel yemeklerini yaparak ilk iftarını açtıklarını söyledi.

Hatay'da ilk iftar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ramazan ayının ilk iftarını kaldıkları barınma merkezinde yaptı.

Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde kalan Suriyeliler, vatanlarından ayrı bir ramazana daha girmenin burukluğunu yaşadı. Aileler, Ataa İnsani Yardımlaşma Derneğince verilen ilk iftarda bir araya geldi.

Muhabir: Halil İbrahim Sincar,Selahattin Erol

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.