Dolar
32.56
Euro
34.79
Altın
2,325.51
ETH/USDT
3,182.10
BTC/USDT
64,751.00
BIST 100
9,722.09
Sağlık

Süre kısalacak MR korkutmayacak

MR çekimlerini yaklaşık 5 kat hızlandırabilen 'sıkıştırılmış algılama' tekniklerinin klinik kullanımı mümkün kılacak şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Göksel Yıldırım  | 30.11.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
Süre kısalacak MR korkutmayacak

Ankara

ANKARA - GÖKSEL YILDIRIM 

ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi, Türkiye'nin katma değeri yüksek yeni nesil teknolojiler geliştirme çabasına "tıbbi görüntüleme cihazları" alanında katkıda bulunmak için güçlerini birleştirdi. 

Kalkınma Bakanlığı desteğiyle kurulan Bilkent Üniversitesi Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi (UMRAM) ile ASELSAN Araştırma Merkezi, Sıkıştırılmış Algılayıcı MR Görüntüleme Teknikleri ve Hesaplama Mimarisi Geliştirme Projesi'ne yönelik işbirliği yapacak.

Böylece ASELSAN Araştırma Merkezi’nde yürütülmekte olan çalışmalar UMRAM ile imzalanan sözleşmeyle hız kazanacak.

Proje kapsamında, MR çekimlerini yaklaşık 5 kat hızlandırabilen "sıkıştırılmış algılama" tekniklerinin, klinik kullanımı mümkün kılacak şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yılda 9 milyon kişiye MR çekimi

Türkiye'de bine yakın MR cihazında her yıl toplam 9 milyon kişi MR çektiriyor. Cihaz başına günlük hasta yükü ortalama 25-30 kişiyi buluyor.

MR çekimlerinin hızlandırılmasıyla yarım saat süren bir MR çekiminin 5-6 dakikada gerçekleştirilmesi mümkün olacak. Hastaların MR cihazında geçirdiği sürelerin azalmasıyla bir cihazdan daha fazla sayıda hasta yararlanabilecek ve MR çekim maliyetleri önemli ölçüde düşecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın