Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,214.62
ETH/USDT
3,571.90
BTC/USDT
70,470.00
BIST 100
9,057.68
Spor, Futbol

Fenerbahçe 49 hafta sonra ilk 2'de

Fenerbahçe, Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 2-0 yenerek 49 hafta sonra ilk 2 sırada yer aldı.

18.12.2017 - Güncelleme : 19.12.2017
Fenerbahçe 49 hafta sonra ilk 2'de

İSTANBUL

 Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kardemir Karabükspor'u 2-0 yendi.

23. dakikada Ibanez'in kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktasında iyi yükselen Barış Başdaş'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak savunmada Şener Özbayraklı'ya çarparak kornere çıktı.

37. dakikadaFenerbahçe yarı alanında buluştuğu topla rakiplerinden bir bir sıyrılarak ceza yayı içerisine giren Poko, pasını ceza sahası içinde uygun durumda bulunan Barış Başdaş'a aktardı. Barış'ın kontrol edemediği top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

40. dakikada savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Yatabare'nin ceza sahası dışından şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.

56. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Valbuena'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda altıpas üzerinde topa iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

59. dakikada Chahechouhe'nin pasında ceza sahası dışından topun gelişine Valbuena'nın vuruşunda kaleci Çağlar Şahin Akbaba, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

73. dakikada Dirar'ın pasıyla ceza sahasına giren Giuliano, rakibinden sıyrıldıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Çağlar Şahin Akbaba, Brezilyalı oyuncunun vuruş açısını kapatarak gole izin vermedi.

76. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta buluştuğu topla ceza sahasına hareketlenen Valbuena, rakibinden sıyrıldıktan sonra şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

90+4. dakikada Ceyhun Gülselam'ın uzaktan sert vuruşunda kaleci Volkan Demirel köşeye giden topu uzaklaştırdı.

Mücadelede başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.  

Geçen sezonun hiçbir haftasında ilk 2 sırada yer alamamıştı

Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, geçen sezonun hiçbir haftasında ilk 2 sırada yer alamamıştı. Bu sezonun geride kalan 15 haftalık bölümünde en fazla 3. sıraya kadar yükselebilen sarı-lacivertliler, Galatasaray'ı averajla geçerek 49 hafta sonra 2. sıraya yerleşti.

Bu sezonun 11. haftasında liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ın 9 puan gerisinde 7. sırada bulunan Fenerbahçe, bu puan farkını da kapatarak averajla da olsa rakibinin önüne geçmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler, 33 puanlı lider Medipol Başakşehir'in ise 1 puan gerisinde bulunuyor.

5'te 5 yaptı

Fenerbahçe, ligde üst üste 5. galibiyetini aldı.

Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran sarı-lacivertliler, son 5 haftada 15 puan alarak önemli bir çıkış gerçekleştirdi. 

Fenerbahçe, ikisi Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 7 resmi maçını da kazanmış oldu.

Valbuena maça damgasını vurdu

Fenerbahçe'de ikinci yarının başında oyuna dahil olan Valbuena, yaptığı asist ve attığı golle takımının galibiyetinde başrol oynadı.

Teknik direktör Aykut Kocaman, ikinci yarıya Şener Özbayraklı'yı çıkartıp Valbuena'yı alarak başladı..

Valbuena, Kardemir Karabükspor maçında attığı golle de bu sezon Süper Lig'de 5. kez gol atma başarısı gösterdi.

Mehmet Topal siftah yaptı

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertlilerde 6 yılını geçiren ve Fenerbahçe kariyerinde her sezon gol atma başarısı gösteren Mehmet, 2017-2018'deki ilk golünü 56. dakikada Kardemir Karabükspor'a attı.

Şener, Skrtel ve Neustaedter cezalı duruma düştü

Kardemir Karabükspor karşısında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcular Şener Özbayraklı, Martin Skrtel ve Roman Neustaedter cezalı duruma düştü.

Bu sezon 4'er kez sarı kartla cezalandırılan üç futbolcu, gelecek hafta oynanacak Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

Kadıköy'de 12 maç sonra gol yemedi

Fenerbahçe, Süper Lig'de sahasında 12 maç sonra kalesinde gol görmedi.

Süper Lig'de seyircisinin önünde son olarak geçen sezon Osmanlıspor'u 1-0 yendiği maçta gol yemeyen sarı-lacivertli takım, daha sonra Kadıköy'de oynadığı 12 lig karşılaşmasında rakiplerinin golüne engel olamamıştı. 

Fenerbahçe, bu kötü istatistiğe Kardemir Karabükspor karşısında son verdi.

Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig'de 33 maç sonra üst üste 2 hafta kalesini de gole kapatmayı başardı.

"Fenerbahçe, sezona genç takımıyla da başlasa şampiyonluğu ister"

Sarı-lacivertlilerin, Süper Lig'in 16. haftasında Kardemir Karabükspor'u 2-0 yendiği maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan  Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bu sezonun şampiyonluk favorisini belirlemek için çok erken olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin her zaman şampiyonluğun doğal adayı olduğunu vurgulayan Kocaman, şöyle konuştu:

"Sezon başında favorisiyiz ifadelerini kullanmamın temel sebeplerinden birisi öz güvenimizi yitirdiğimiz bir dönem olmasıydı. Taraftarımızı biraz daha yanımıza almak için bu söylemi yapıyorduk. Çok mesaj adamı değilim ama o biraz mecburi bir söylemdi. Fenerbahçe, sezona genç takımıyla da başlasa şampiyonluğu ister."

Kardemir Karabükspor'un bulunduğu pozisyondan daha iyisini hak ettiğini belirten Kocaman, maç değerlendirmesini ise şöyle yaptı:

"En zor maç tiplerinden birisiydi. Küme düşme adaylarının başında gözüken, kulüp içinde problemler yaşayan, 5-6 oyuncusunu getirmemiş bir takım. Maça istekli başladık. 20-25 dakika golü bulamayınca bireyselleşmeye başladı. İlk yarı doğru dürüst pozisyona giremedik. Geriye de düşebilirdik. İkinci yarı kendi oyunumuza dönmeye çalıştık. Korner golü gelince oyun üst seviye olmasa da istediğimiz duruma geldi. Değerli bir galibiyet oldu."

Igor Tudor'a geçmiş olsun dileğinde bulundu

Aykut Kocaman, Galatasaray'ın yollarını ayırdığı Hırvat teknik direktör Igor Tudor'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu konuyla ilgili sorulan sorulara fazla yorum yapmayacağını vurgulayan Kocaman, "Meslektaşıma geçmiş olsun, diyorum. Galatasaray'ın iç işleri. Bizim mesleğimizin cilvelerinden biri de bu." diye konuştu.

Kocaman, Galatasaray için adı geçen Fatih Terim'in göreve başlama ihtimaline yönelik yorum yapmayacağını dile getirdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.