Spor, voleybol

Milliler voleybolda Olimpiyat şansını yitirdi

A Milli Voleybol Takımı Rusya'ya yenilerek, Avrupa elemelerinde olimpiyatlara doğrudan katılma şansını kaybetti.

İlknur Çetinbaş  | 08.01.2016 - Güncelleme : 08.01.2016
Milliler voleybolda Olimpiyat şansını yitirdi

Ankara

ANKARA

Voleybolda, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'ndeki yarı final maçında, Rusya'ya 3-1 mağlup olan Türkiye, 2016 Rio Olimpiyatları'na doğrudan gitme şansını kaybetti.  

Ankara'daki TVF Başkent Salonu'nda devam eden elemelerin 5. gününde, 2. yarı final maçında Türkiye ile Rusya karşılaştı.

TVF Başkent Salonu'nun tamamı dolarken, seyirciler, maç boyunca tezahüratlarıyla A Milli Takım'a destek verdi.

A Milli Takım, 3'üncülük mücadelesi verecek

Bu galibiyetin ardından Rusya, finalde Hollanda'nın rakibi olurken, Türkiye, dünya elemelerine katılabilmek için İtalya ile üçüncülük mücadelesi verecek.

Türkiye ile İtalya arasındaki üçüncülük maçı, yarın saat 16.30'da yapılacak. Saat 19.30'daki final mücadelesinde ise Hollanda ile Rusya, olimpiyat bileti alabilmek için karşı karşıya gelecek.  

Yarınki maçların ardından birinci olan takım, 2016 Rio Olimpiyatları'na direkt katılma hakkı elde edecek. 2. ve 3. olan takımlar ise, Mayıs ayında Japonya'da yapılacak dünya elemelerinde olimpiyat şansını deneyecek. 

"Rusya'nın hücumda yakaladığı ritm karşısında yetersiz kaldık"

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, "Rusya'nın hücumda yakaladığı ritm karşısında yetersiz kaldık" dedi.   

Akbaş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'ndeki yarı final maçında, Rusya'ya 3-1 yenilmelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle ilk sette çok iyi olduklarını belirterek, "Blok defans düzenimiz çok iyiydi. Daha sonra Rusya hücumda çok iyi bir ritm yakaladı, buna engel olamadık. Oyundan biraz düştük" diye konuştu.

Oyuncuları dinlendirmenin de fayda getirmediğini anlatan Akbaş, "Tekrar oyuna girdik ama yetmedi. Rusya'nın hücumda yakaladığı ritm karşısında yetersiz kaldık. Bugünü unutmalıyız. Yarın İtalya ile çok önemli bir maçımız var" ifadelerini kullandı.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın