Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,216.48
ETH/USDT
3,585.70
BTC/USDT
71,219.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

15 Temmuz gazisi Tolun: 15 Temmuz'da Allah ve vatan için dışarı çıktım

Fetullahçı Terör Örgütü'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında omuriliğine isabet eden kurşunla yaralanan Ayşenur Tolun, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor.

Hüseyin Kulaoğlu  | 19.09.2017 - Güncelleme : 20.09.2017
15 Temmuz gazisi Tolun: 15 Temmuz'da Allah ve vatan için dışarı çıktım

Istanbul

İSTANBUL - HÜSEYİN KULAOĞLU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında omuriliğine isabet eden kurşunla yaralanan Ayşenur Tolun, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim ve Tercümanlık bölümü mezunu Tolun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişimini televizyondan öğrendiğini söyledi.

Köprünün tek şeridinin kapatılması, Ankara'daki hareketlilik ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarını izlediğini anlatan Tolun, "Açıkçası darbe girişimi değil de Amerika tarafından direk bir işgal girişimi olduğunu düşündüm. Zaten Fetullah bir maşa. Hiçbir şey değil aslında. Ülkemiz İslam ülkeleri içerisinde refah düzeyi gelişmiş bir ülke. Asıl hedef de İslam olduğu için girişimde bulunduklarını düşündüm." diye konuştu.

TRT'de okunan darbe bildirisinden sonra büyük öfke duyduğunu ifade eden Tolun, şöyle konuştu:

"Ben darbe yaşamadım ama ülkemde kimse bana 'dışarı çıkamazsın' diyemez. Burası benim yurdum, benim vatanım, istediğim yere çıkarım. Bunu hazmedemedim, çok sinirlendim. Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek üzere annemle dışarı çıktım."

"Onlar bizim canımızı yakmak istedi ama başarılı olamadılar"

Havalimanına giderken Orhanlı gişeleri civarında yolun kesildiğini, bir anda iki askeri kamyonun geldiğini ve ateş etmeye başladığını anlatan Ayşenur Tolun, şöyle devam etti:

"Askerler, kamyonlardan ateş ederek atladı. Herkesi tarıyorlardı. Karşılarında 6-7 polis vardı ve o gece 4 polis şehit oldu. Onları taradılar sonra bizi taradılar. Yani aklım, hayalim almadı. Biz onlarla konuşmaya gitmiştik ama onlar direkt taramaya başladılar. Biz her gün şehitlerimize ağlıyoruz ama onlar acımasız olabiliyorlar. Allah inancı olmayanlar, Allah'tan korkmayanlar, merhametli olmayanlar hala 'kontrollü darbe' diyor, 'askerlerin kafasını kestiler' diyor. O gece orada onlar olsaydı ne yaparlardı acaba? Anaları, kardeşleri, babaları vurulurken, vurulma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, taranırken neyi düşünürlerdi?"

Darbeci askerler ateş ederken silahsız halkın ise korunmak için araçları siper almaya çalıştığını belirten gazi Tolun, bu sırada kendisinin tekbir getirdiğini söyledi.

Daha sonra sırtından vurulduğunu ve yere düştüğünü anlatan Tolun, “O an hiçbir acı hissetmedim. Çok enteresan bir şeydi. Onlar bizim canımızı yakmak istedi ama başarılı olamadılar, Rabbim müsaade etmedi. Ona sığındık, çıktık. sadece Allah ve vatan için dışarı çıktım." diye konuştu. 

"Yaralıyken babamı arayıp helalleştim"

Yaralı halde yerdeyken babasını aradığını ve helalleştiğini ifade eden Tolun, “Arabamın anahtarını anneme vermiştim, annem de birinden arabamızı getirmesini rica etti. Arabayı getirmeye giden abi gelmedi, daha sonra başka bir abi geldi ve aracımızın nerede olduğunu sordu. Oysaki ilk giden kişi, kasığından vurulmuş ve yaralı halde anahtarı başka birisine vererek bize yönlendirmiş. Daha sonra arabayla Sultanbeyli Hastanesi’ne gittik" dedi.

"Vatanımızın Suriye, Irak, Bosna gibi olmasına izin vermedik"

Tolun, 15 Temmuz darbe girişiminden herkesin ders çıkarması gerektiğini anlatarak, "O geceye 'kontrollü darbe' diyorlar. Evet kontrollü bir şekilde, gerçekten sinsi bir şekilde planlar yaparak yerleştiler ama hamdolsun o gece Rabbimin izniyle kontrolü biz ele aldık. Vatanımızın Suriye, Irak, Bosna gibi olmasına izin vermedik." ifadelerini kullandı.

Bazı İnsanların kendini şeyh ilan eden kişiye boyun eğdiğini ve onun peşinden gittiğini vurgulayan Tolun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İslam diye böyle insanları kandırıyorlar ve kendi çıkarlarını, kendi egolarını tatmin etmek ve ülkeyi ele geçirmek için insanları katleden katillere dönüşüyorlar. Tek isteğim İslam üzere yaşayan bir ülke olmamızdır. Gerçekten aklımızla düşünerek Allah’la aramıza hiçbir aracı koymamalıyız. Kur’an’ı iyi okuyup, iyi öğrenip başka bir aracıya gerek duymadan İslam’ı anlayıp yaşamalıyız. Dışarıda dört gözle bekleyen hainlere fırsat vermemeliyiz. Ülkemizde inşallah bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Zor bir geceydi ama emellerine ulaşamadılar, ulaşamayacaklar da."

15 Temmuz gecesi kendisine, "O gece ne işin vardı?" diye soran kişilerin FETÖ’den farkı olmadığını belirten Tolun, "Onlar da hain. Çünkü şu an yaşıyorsun ama nasıl yaşıyorsun? O gece dışarı çıkmasaydık şu an bu durumda olmayacaktık. Kendime geldiğimde yoğun bakımda anneme ilk sorduğum şey ‘ülkemiz kurtuldu mu?’ oldu."diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.