Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,375.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Adana Tarsus'ta 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi

Adana ve Tarsus 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama programının, terör örgütlerince canlı bomba eylemi yapılabileceği istihbaratı nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

01.05.2016 - Güncelleme : 01.05.2016
Adana Tarsus'ta 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi

ADANA

Eğitim-Sen Adana Şubesinde düzenlenen basın açıklaması öncesi binaya girmek isteyen vatandaşlar, sivil toplum örgütü üyelerince üst araması yapılarak içeri alındı.

Tertip komitesi adına açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, bütün emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs'ı diğer bayramlar gibi kutlayamadıklarını söyledi. Günler öncesinden yapılacağı belli olan kutlama programının bir bölümüne valilik tarafından, güvenlik nedeniyle izin verilmediğini dile getiren Ökten, "Biz de Türk Tabip Odası, Adana Barosu, Mimar Mühendisler Odası ve KESK'den oluşan tertip komitesi olarak Uğur Mumcu Meydanı'nda kutlama yapılmasını uygun gördük. Ancak dün tertip komitesine Mersin, Adana ve Gaziantep'te 1 Mayıs kutlama alanlarında canlı bombalı eylem yapılacağı bilgisi ulaşmıştır. Nitekim bugün 09.30 sıralarında Gaziantep'te mitingin yapılacağı alana 200 metre mesafede patlama olmuş ve bu nedenle 1 Mayıs mitingi iptal edilmiştir." diye konuştu.

Alınan istihbarat üzerine tertip komitesinin bir toplantı düzenleyerek ortak bir karar aldığını ifade eden Ökten, "Adana'da yapılacak 1 Mayıs kutlama programı tertip komitesince, yeterli güvenlik önlemi alınamayacağı nedeniyle iptal edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Tarsus'ta 1 Mayıs kutlamaları iptal

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Mayıs Tertip Komitesi de güvenlik gerekçesiyle kutlama programını iptal etti.

Tarsus 1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan Salih Güçlü, 1 Mayıs'ta meydanları doldurmak için hazırlandıklarını, ancak saldırı endişesinden dolayı huzur ve barış içinde kutlama isteğinin engellendiğini savunarak "Tarsus'ta örgütlü olan emek ve demokrasi güçleri olarak oluşturduğumuz tertip komitesinin aldığı kararla halkımıza ve üyelerimize yönelik sorumluluğumuz gereği bugün saat 15.00'de eski adliye binası önünde gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs mitingini iptal etmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Öte yandan CHP Tarsus İlçe Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada da eski adliye binası önünde gerçekleştirilecek mitingin güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği duyuruldu.

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner,Selahattin Özbozkurt,Ahmet Can Erdogan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın