Gündem

Bingöl'deki terör operasyonunda 3 asker yaralandı

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin önceden araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu biri üsteğmen 3 asker yaralandı.

24.06.2017 - Güncelleme : 24.06.2017
Bingöl'deki terör operasyonunda 3 asker yaralandı Fotoğraf: AA

BİNGÖL

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Bingöl'ün Genç ilçesinde, teröristlerin araziye önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 3 asker yaralandı.

Güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla Genç ilçesi Yeniyazı köyü kırsalında başlatılan operasyon devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, bölgede PKK'lı teröristlerin önceden araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi nedeniyle biri üsteğmen 3 asker yaralandı.

Operasyon bölgesinden helikopterle 49. Komando Tugay Komutanlığına getirilen yaralılar, buradan da ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ağır yaralandığı bildirilen üsteğmenin, Bingöl'deki ilk müdahalesinin ardından helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

- Cevdet Yılmaz yaralı askerleri ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Yaralı askerlerin durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Yılmaz, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir kutsalı olmadığını vurguladığı terör örgütünü lanetledi.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Terör saldırısı sonucu 3 askerimiz yaralanmış durumda. Bir askerimiz maalesef ağır yaralı olarak Elazığ'a sevk edildi. Orada gerekli müdahaleler yapılıyor, Cenabı Allah'tan şifalar diliyoruz. Diğer iki yaralı askerimize ise Bingöl Devlet Hastanesinde gerekli müdahaleleri yapıldı. Hafif yaralı diyebileceğimiz askerlerimizin hayati tehlikesi yok çok şükür. Birinde geçici işitme kaybı, diğerinin bacağında bir kırık söz konusu. Onlarla ilgili de gerekli tedaviler yapılıyor. Onlara da Allah'tan şifalar diliyoruz.

Terör örgütü hiçbir kutsalı olmadığını bir kez daha gösterdi. Ramazan vakti, bayrama az bir süre kala yapılan bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonlar da kararlıkla sürdürülecektir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın