Dolar
32.37
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,573.50
BTC/USDT
70,815.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Çocuklar 'Rafadan Tayfa'yı sevdi

TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan, yapımcılığını ve yönetmenliğini İsmail Fidan'ın gerçekleştirdiği 1990 yılı öncesi mahalle hayatını, samimi insan ilişkilerini ve çocukluğu anlatan çizgi dizi "Rafadan Tayfa"nın müzikalini 20 bin kişi izledi.

09.02.2017 - Güncelleme : 09.02.2017
Çocuklar 'Rafadan Tayfa'yı sevdi

ESKİŞEHİR - Deniz Açık

TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan, yapımcılığını ve yönetmenliğini İsmail Fidan'ın yaptığı 1990 yılı öncesi mahalle hayatını, samimi insan ilişkilerini ve çocukluğu anlatan, reyting rekorları kıran "Rafadan Tayfa" adlı çizgi dizi, müzikalle de 20 bin kişiye ulaştı.

Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çizgi filmin yapımıyla 5 yıldır uğraştıklarını belirterek, Rafadan Tayfa'nın 2 yıl önce TRT Çocuk ekranlarında yayına girdiğini anımsattı.

Yayına girdiği ilk günden itibaren reyting rekorları kırdıklarını anlatan Fidan, şunları söyledi:

"Yaptığımız bir araştırmada 2 yaşından 60 yaşına kadar izleyici kitlesine sahip olduğumuzu belirledik. Rafadan Tayfa'da 1990'lardan önceki çocukluğu anlatıyoruz. Çocuğun toprakla bir olduğu, komşuluk ilişkilerinin çok samimi olduğu ve sanal arkadaşlıktan ziyade arkadaşların yan yana olduğu dönemi aktarıyoruz. Yeni nesil çocukların o dönemleri anlatan bir çizgi filme alışması çok mümkün değildi. İzleyicinin çizgi filmin içinde olmasını sağlıyoruz. Birçok çocuk, karakteri ağabeyi, ablası gibi görüyor."

Fidan, karakterlerin tamamının gerçek hayatta mahallelerinde bulunan insanlardan oluştuğuna değinerek, "Kamil karakteri benim babamı anlatıyor. Babam çok uyur, Kamil gibi. Akın, dayımdır. Dayım da Akın gibi pratik zekaya sahiptir. Basri karakteri de kayınpederimdir. Aksiliği olsa da dünyanın en mert insanıdır. Rafadan Tayfa karakterlerini çevremizdeki insanlardan yaptık ki karakterlerini, olaylara tepkilerini daha iyi analiz edelim." ifadelerini kullandı.

Rafadan Tayfa'nın 75 bölüm yayınlandığını hatırlatan Fidan, çok yakında 13 yeni bölümün daha ekranlara geleceğini bildirdi. 

"İnsanlar yer bulamadığı için üzülüyor"

Rafadan Tayfa'nın sahne gösterilerinin genel koordinatörü Nuri Sema Can da çocukların sevgilisi Rafadan Tayfa'nın çizgi filmdeki başarısını bir yıllık çalışmayla tiyatro sahnesine taşıdıklarını vurguladı.

Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını anlatan Can, "Rafadan Tayfa sevgisine sahnede karşılık vermeye çalışıyoruz. Bir aylık turnemizde bunu yapabildiğimiz gördük. İnsanlar oyun için yer bulamadığından üzülüyor. Türkiye'nin her yerinden yoğun ilgi var. Herkese ulaşmaya çalışacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.