Dolar
32.39
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.20
BTC/USDT
70,215.00
BIST 100
9,117.45
Gündem

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inceleme yapan Başsavcı Solmaz'a teröristlerce ateş açıldı

Sur ilçesindeki terör saldırısının yaşandığı yerde incelemede bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyete teröristlerce ateş açıldı.

30.11.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inceleme yapan Başsavcı Solmaz'a teröristlerce ateş açıldı

DİYARBAKIR

Sur ilçesindeki terör saldırısının yaşandığı yerde incelemede bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyete teröristlerce ateş açıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekibi ve Diyarbakır Barosu temsilcisinden oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit düştüğü saldırının gerçekleştiği Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak'a gitti.

Heyetin incelemesini tamamladığı sırada terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda can kaybı olmazken, daha sonra heyet olay yerinden ayrıldı.

Heyet, önceki gün de çatışmanın ortasında kalmıştı

Saldırının olduğu gün incelemede bulunmak üzere olay yerine giden Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru yaralanmıştı. 

Tahribat ortaya çıktı

Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla bölgede oluşan tahribat gün yüzüne çıktı.

İlçe halkının can ve mal güvenliğinin temin edilmesi için 28 Kasım'da Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla, esnafın bir bölümü iş yerini açtı. 

Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede bazı ev, iş yeri ve araçlarda kurşun izlerine rastlanırken, teröristlerce atılan roketatar mermisinin isabet ettiği dükkanların kullanılamaz hale geldiği görüldü. Söz konusu dükkanlarda hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, bir polis memuru ile AA muhabiri de yaralanmıştı.

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru daha yaralanmıştı. 

Yaşanan olayların ardından 28 Kasım'da 13.00'ten itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 30 Kasım'da 07.00 itibarıyla kaldırılmıştı.

Diyarbakır Başsavcısı Solmaz'dan yazılı açıklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Sur ilçesindeki terör saldırısına ilişkin incelemelerde bulunulduğu 07.10 sıralarında heyetin bulunduğu bölgeye yakın bir mesafedeki zırhlı kobra aracının yakınına atılan patlayıcının infilak etmesi üzerine olay yerinden uzaklaşmak zorunda kalındığını bildirdi.

Başsavcı Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, 2 polisin şehit edilmesi, 1 polis ve 1 gazetecinin yaralanması olayı ile ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Başsavcı Solmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Akabinde olay yeri incelemelerine devam edildi. Saat 07.10 sıralarında heyetimizin bulunduğu yere çok yakın bir mesafede zırhlı kobra aracının yakınına atılan patlayıcının infilak etmesi üzerine olay yerinden uzaklaşmak zorunda kalınmıştır. Güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan sıcak çatışma nedeniyle inceleme çalışmalarına devam etmenin can güvenliği açısından risk oluşturacağı düşüncesiyle olay yeri inceleme çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanarak heyet ve koruma görevlilerinde herhangi bir yaralanma olmadan İlçe Emniyet Müdürlüğüne dönüldü."


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın