Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,555.90
BTC/USDT
70,676.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

GAÜN Tıp Fakültesi üyelerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

GAÜN Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve çalışanları, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla bir araya geldi.

20.02.2018 - Güncelleme : 20.02.2018
GAÜN Tıp Fakültesi üyelerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek Fotoğraf: AA/Ensar Özdemir

GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve çalışanları, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla bir araya geldi.

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık-Sen Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Şubesi, Hak-İş Gaziantep İl Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen üniversite temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen törende, Rektör Prof. Dr. Ali Gür ve Sağlık-Sen GAÜN Şube Başkanı Cuma Kerkez tarafından basın açıklaması yapıldı.

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, hemşire ve diğer sağlık personelleri, Türk bayrağı açıp, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hepimiz askeriz hepimiz polisiz' sloganları attı.

Törende konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, millet olarak teröre karşı büyük bir mücadele verdiklerini belirtti.

"Tarihten gelen gücümüzle bugün Ortadoğu'dayız, Afrika'dayız"

Teröre karşı verilen mücadelenin tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Gür, şunları kaydetti:

"Millet olarak bir tarih yazıyoruz. Tarihten gelen gücümüzle bugün Ortadoğu'dayız, Afrika'dayız, Uzakdoğu'dayız, Asya'dayız, Balkanlardayız. Oralarda hem izimiz hem de itibarımız var. Böyle bir millet olmak bize bir iftihar vesilesidir. Biz sadece Ortadoğu coğrafyasını değil aynı zamanda dil, din, ırk ayrımı yapmadan nerede bir mazlum ve mağdur millet varsa, onların yanındayız. Bugün vatanımızda, Gaziantep başta olmak üzere bir ensar ruhuyla Suriye’den gelen kardeşlerimizin Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Ezidi ayırımı yapmadan hepsine kucak açtık. Bizim için onların tek özelliği vardı, mağdurdular, mazlumdular ve yardıma ihtiyaçlardı."

Törene rektör yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Şehmus Demir, Prof. Dr. Avni Gökalp, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter yardımcıları Mehmet Ali Eminoğlu, Nuh Okumuş, Sağlık Sen Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Şubesi, Hak-İş Gaziantep İl Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen Üniversite temsilcileri ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve çalışanları katıldı.

Muhabir: Ensar Özdemir



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.