Dolar
32.39
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.40
BTC/USDT
70,215.00
BIST 100
9,115.26
Kamaniçe Hava Balonu Festivali
26.05.2017

Ukrayna'nın batısında yer alan Kamaniçe şehri, düzenlenen hava balonu festivaline ev sahipliği yaptı. ( Alexey Furman - Anadolu Ajansı )

Çömlekçilik üniversiteliler eliyle yaşatılacak
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Gelişen teknolojiyle kaybolmaya yüz tutan çömlekçiliğin yaşatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığının "GENÇDES-2017-1" programı kapsamında, Yüzüncü Yıl Üniversitesince "Van Bardakçı Köyü Seramik Atölyesi Uygulama Projesi" başlatıldı. Çömlekçiliğin yaşatılması amacıyla başlatılan proje kapsamında üniversite öğrencileri, geleneksel yöntemlerle çanak, çömlek ve testi üretiyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

ERÜ'de atlı okçuluk gösterisi
Fotoğraf: Sercan Küçükşahin

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) Türk Atlı Okçuluğu Gösterisi düzenlendi. Platformlar üzerinde bulunan karpuzları kılıçlarla kesen göstericiler, mızrakla yerde bulunan hedefleri almaya çalıştı. ( Sercan Küçükşahin - Anadolu Ajansı )

İran'da resmi seçim sonuçları açıklandı
Fotoğraf: Fatemeh Bahrami

İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları açıklandıktan sonra seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani destekçileri, başkent Tahran'da sokaklara çıkarak sevinç gösterisinde bulundu. ( Fatemeh Bahrami - Anadolu Ajansı )

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'da
Fotoğraf: Bandar Algaloud / Suudi Kraliyet Divanı / Handout

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz (sol 2), ilk yurt dışı ziyaretinde Suudi Arabistan'a gelen ABD Başkanı Donald Trump'ın (sağ 2) onuruna başkent Riyad'daki Murabba Sarayı'nda akşam yemeği verdi. ABD Başkanı Trump, düzenlenen karşılama töreninde geleneksel kılıç dansı ile Kral Abdulaziz'e eşlik etti. ( Bandar Algaloud / Suudi Kraliyet Divanı / Handout - Anadolu Ajansı )

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi
Fotoğraf: Kayhan Özer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Spor Salonu'na geldi. Erdoğan'a salona girişinde eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti. Yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılanan Erdoğan daha sonra eşi, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile salondaki platform üzerinden izleyicilere beyaz ve kırmızı karanfiller dağıttı. ( Kayhan Özer - Anadolu Ajansı )

Fenerbahçe THY Avrupa Ligi'nin şampiyonu
Fotoğraf: Berk Özkan

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 80-64 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. ( Berk Özkan - Anadolu Ajansı )

"Çatı dava"nın sanıkları duruşma salonuna götürülüyor
Fotoğraf: Murat Kula

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlara ilişkin 221 sanıklı çatı davanın tutuklu sanıkları duruşma salonuna götürülmek üzere cezaevinden çıkarıldı. Sincan Ceza ve İnfaz Kurumundan jandarma komandoları eşliğinde çıkarılan Akın Öztürk (önde), Mehmet Partigöç (önden2), Mehmet Dişli (önden 3), Gökhan Şahin Sönmezateş (önden 4) ve İlhan Talu'nun (önden 5) aralarında bulunduğu sanıklar, dava nedeniyle cezaevi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaş tarafından protesto edildi. ( Murat Kula - Anadolu Ajansı )

Reina'da yıkım
Fotoğraf: Hikmet Faruk Başer

İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yıkım gerçekleşti. İş makinelerinin erken saatlerde başladığı yıkımda Reina'nın giriş kısmı hariç tamamı yıkıldı. ( Hikmet Faruk Başer - Anadolu Ajansı )

70. Cannes Film Festivali
Fotoğraf: PHILIP ROCK

70. Cannes Film Festivali'nde gösterimi yapılacak olan 'Mise a Mort du cerf sacre' (The Killing of a Sacred Deer) filmi için düzenlenen photocall etkinliğine Avustralyalı oyuncu Nicole Kidman da katıldı. ( PHILIP ROCK - Anadolu Ajansı )

4. İslami Dayanışma Oyunları
Fotoğraf: Aziz Karimov

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları, 68 bin seyirci kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen görkemli kapanış töreniyle sona erdi. ( Aziz Karimov - Anadolu Ajansı )

İzmir hayvanat bahçesinde "Zeliş" sevinci
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 18 Mayıs'ta dünyaya gelen zebra yavrusu "Zeliş", 2014 yılında doğan fil yavrusu "Deniz"in ardından parkın yeni maskotu oldu. İsrail'in Ramat Gan Hayvanat Bahçesi'nden Sasalı'daki doğal yaşam parkına 2012 yılında getirilen "Şımarık" isimli dişi zebra ile "Aygır" adı verilen erkek zebranın ikinci yavrusu olarak dünyaya gelen dişi zebraya, doğal yaşam parkı çalışanları tarafından "Zeliş" adı verildi. Zürafa, deve kuşu ve su aygırı ile birlikte 18 bin metrekarelik Afrika Savanı alanında yaşayan, 6 ferdi bulunan zebra ailesinin en küçüğü olan "Zeliş", annesinin yanından bir an olsun ayrılmıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

45 tonluk tank Güvercin Adası'na taşındı
Fotoğraf: Tahsin Ceylan

Antalya'da dalış turizmine katkı sağlaması için Kaş ilçesinde batırılan 45 tonluk tank, Güvercin Adası mevkisine taşındı. Taşıma işlemi sırasında balonlar kullanıldı. ( Tahsin Ceylan - Anadolu Ajansı )

Manchester United-Ajax
Fotoğraf: Salih Zeki Fazlıoğlu

UEFA Avrupa Ligi finalinde Manchester United ile Ajax, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da karşılaştı. Karşılaşmayı skorla kazanan Manchester United takımı UEFA Avrupa Ligi Kupasını kazandı. Maç sonu düzenlenen törenle kupayı alan futbolcular ve teknik heyet sevinç yaşadı. ( Salih Zeki Fazlıoğlu - Anadolu Ajansı )

Brezilya'da Michel Temer karşıtı protesto
Fotoğraf: Fabio Teixeira

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde, Devlet Başkanı Michel Temer karşıtı protesto düzenlendi. Bazı protestocular ve olaylara müdahale etmek isteyen polisler arasında yaşanan arbede sonrasında, polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Bazı göstericiler bir milletvekili aracına zarar verdi. ( Fabio Teixeira - Anadolu Ajansı )

Mısır'da ramazan ayının simgesi: Ramazan fenerleri
Fotoğraf: Mohamed El Raai

Mısır'da Ramazan ayının en önemli simgelerinden birisi olarak kabul edilen "ramazan fenerleri" bu yıl da evlerin balkonlarını ve sokakları süslüyor. Ahşap, metal gibi farklı çeşitlerde yapılan bu fenerlerin ana merkezi ise başkent Kahire'deki Seyyide Zeyneb semti. Birçok fener ustası bu alandaki yeteneklerini burada sergiliyor ve rengarenk camlarla süslü fenerleri Mısırlıların beğenisine sunuyor. ( Mohamed El Raai - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler