Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,206.42
ETH/USDT
3,585.70
BTC/USDT
71,038.00
BIST 100
9,058.58
Gündem

KADEM Başkan Yardımcısı Erdoğan: İslamofobi dinimizi korku nesnesi haline getirmektedir

KADEM Başkan Yardımcısı Erdoğan, "İslamofobi, hepimizi zan altında bırakacak bir şekilde, inandığımız dini, korku nesnesi haline getirmektedir" dedi.

30.04.2016 - Güncelleme : 02.05.2016
KADEM Başkan Yardımcısı Erdoğan: İslamofobi dinimizi korku nesnesi haline getirmektedir Fotoğraf: AA/Elif Öztürk

İSTANBUL

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, "Modern dünyanın dine yönelik, daha da özel olarak İslam'a yönelik saldırıları hepimizi yakından ilgilendirmektedir. Ne yazık ki İslamofobi, hepimizi zan altında bırakacak bir şekilde, inandığımız dini, korku nesnesi haline getirmektedir. Bu da bizler için kritik olan bu öz güven üzerinde ciddi bir tehdit oluşturmaktadır." dedi.

Erdoğan, KADEM tarafından Üsküdar'daki bir otelde düzenlenen Uluslararası Öğrenci Gençlik Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, kurulduğu günden bu yana çok farklı alanlarda etkili çalışmalar yapan KADEM'in, bu platformda da gençlerin aktörlüğüyle etkinliğini artırmayı hedeflediğini söyledi.

Gerçekleşen iki günlük çalıştayın en önemli yanının, küresel sorunlara gençlerin gözünden bakabilmek olduğunu dile getiren Erdoğan, çalıştayda, kimlik, İslamofobi, şiddet, bağımlılık, mültecilik gibi güncel konuların gençlerin zaviyesinden ele alındığını dile getirdi.

Erdoğan, çalıştayda gençlerin, hem tanışıp kaynaşma, hem de ortak sorunlara beraberce çözümler arama fırsatı bulduklarını belirterek, şunları söyledi:

"İslamofobi inandığımız dini korku nesnesi haline getirmektedir"

İslam'a yönelik saldırıların herkesi yakından ilgilendirdiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki İslamofobi, hepimizi zan altında bırakacak bir şekilde, inandığımız dini, korku nesnesi haline getirmektedir. Bu da bizler için kritik olan bu öz güven üzerinde ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Çok kültürlülük teorilerinin, birlikte yaşama ideallerinin görünüşte hep gündemde olduğu dünyada, bir din mensuplarının sistematik biçimde ötekileştirilmesi tezatını sorgulamamız gerekiyor. İslamofobi endüstrisinin bizim üzerimizden nasıl inşa edildiğine dikkat kesilmeliyiz. Ama aynı zamanda İslam dünyasının sorunlarının kökenine inmek, öz eleştiri yapmak, bazı algıları doğuran şartlarla samimiyetle yüzleşmemiz icap ediyor. Ve İslam'ın temsili konusunda kendimizi bu temsiliyet görevi açısından da yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor."

Konuşmaların ardından, Sümeyye Erdoğan ve KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, çalıştaya katılan öğrencilere katılım belgelerini takdim etti. 

Muhabir: Filiz Kınık, Zafer Arslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.