Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,215.89
ETH/USDT
3,588.20
BTC/USDT
71,319.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Kilis'e 4 roket mermisi atıldı: 8 yaralı

Suriye'den ateşlenen 4 roket mermisinin, Kilis'te çeşitli bölgelere isabet etmesi sonucu, aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 8 kişi yaralandı.

01.05.2016 - Güncelleme : 01.05.2016
Kilis'e 4 roket mermisi atıldı: 8 yaralı Fotoğraf:AA/İzzet Mazi

KİLİS

Alınan bilgiye göre, iç savaşın devam ettiği Suriye'den atılan roket mermisi, Kilis Cumhuriyet Caddesi'ne yakın otoparka düştü. Patlamada Hamide Altıayak (46) ve Hülya Ten (28) yaralandı.

Bu olaydan yaklaşık 10 dakika sonra yine Suriye'den ateşlenen roket mermisi, Beşevler Mahallesi'ndeki evin bahçesine isabet etti. Olayda hamile olduğu öğrenilen Nerdane (35) ile Feride Sarıbaş yaralandı.

Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mermilerin isabet ettiği bölgelerdeki bina ve araçlarda hasar oluştu. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Öğle saatlerinde art arda 2 roket mermisi daha atıldı

Öte yandan, sabah 2 roket mermisinin düştüğü Kilis'te, Suriye'den öğle saatlerinde ateşlenen roket mermisi, Kartalbey Mahallesi'nde bir binaya isabet ettikten sonra yola düştü. Patlama nedeniyle bazı binalar ve araçlarda hasar oluştu. 

Bu olaydan yaklaşık 5 dakika sonra yine aynı bölgeden ateşlenen roket mermisi, Öncüpınar Mahallesi'ndeki boş araziye isabet etti. Olayda yaralananlar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kilis Valiliği: 3'ü Suriye vatandaşı 8 kişi yaralandı

Kilis Valiliğinden, yapılan açıklamada, 07.10 ile 11.10 saatleri arasında Suriye'den atıldığı tespit edilen 4 roketin şehrin muhtelif bölgelerine düştüğü, olayda 3'ü Suriye vatandaşı 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

9 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca Suran bölgesinde insansız hava araçları (İHA) ve radarlarla atışların yapıldığı iki roketatar mevzisi tespit edildi.

Terör örgütü DAEŞ mevzileri, sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) bataryasıyla ateş altına alındı. Her iki mevzide bulunan DAEŞ mensubu 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Muhabir: İzzet Mazi-Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın