Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,211.82
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
70,788.00
BIST 100
9,046.03
Gündem

Silopi ve Diyarbakır'daki konutlarda sona doğru

TOKİ Başkanı Turan, "Silopi ve Diyarbakır'da yapılan konutların teslimine yılbaşından sonra başlanacak." dedi.

06.12.2016 - Güncelleme : 06.12.2016
Silopi ve Diyarbakır'daki konutlarda sona doğru

DENİZLİ - MUSTAFA DERMENCİOĞLU

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, terörle mücadele kapsamında evi zarar görenler için Silopi ve Diyarbakır'da yapılan konutların teslimine, yılbaşından sonra başlanacağını söyledi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain darbe girişimine rağmen TOKİ'nin 2016'da başarılı bir yıl geçirdiğini ve 2023 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti.

TOKİ olarak bu yıl bir rekor kırdıklarını ve 64 bin konut ürettiklerini dile getiren Turan, "İnşallah 2023 hedefleri doğrultusunda 2017 yılında da 65 bin nitelikli sosyal konut inşa etmiş olacağız. Bu da Türkiye'deki toplam konut üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu ifade ediyor. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda 500 bin konut inşa etmek için çalışıyoruz. Sosyal yaşam projeleriyle vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya devam ediyoruz." dedi.

"Her projeden yüzde 25'ini emekli vatandaşlarımıza ayırıyoruz"

Ülke genelinde inşa ettikleri konutlarda emeklilere de pay ayırdıklarını anlatan Turan, "15 bin emeklimizi geçen yıl konut sahibi yaptık. Hemen hemen her projeden yüzde 25'ini emekli vatandaşlarımıza ayırıyoruz. Emeklilerimiz için konut projemizi devam ettiriyoruz." diye konuştu.

Turan, Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında evi zarar gören aileler için yapılan konutların bir kısmının bitmek üzere olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yapılmakta olan bütün rezerv konutları TOKİ olarak biz inşa ediyoruz. İnşallah ocak ayından itibaren de Silopi ve Diyarbakır'dan başlayarak 2017 yılı içinde birçok bölgede konut teslimlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapacağız. Onlar da hak sahiplerine teslim etmiş olacaklar. Silopi'de ve Diyarbakır'da yılbaşından sonra konutların teslimine başlanacak."

Ergün Turan, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettikleri sosyal konutlarla pansiyonlara değinirken de bu yapıların, bölgenin termal turizm açısından önemini artırdığını söyledi.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.