Gündem

Suriyeli 500 aileye ramazan yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşta yakınlarını kaybeden 500 Suriyeli aileye mutfak malzemesi ve gıda kolisi dağıttı.

31.05.2017 - Güncelleme : 01.06.2017
Suriyeli 500 aileye ramazan yardımı

KİLİS

İHH İnsani Yardım Vakfı, ülkelerindeki iç savaşta yakınlarını kaybeden 500 Suriyeli aileye mutfak malzemesi ve gıda kolisi dağıttı.

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sözcüsü Yakup Alaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir ayırım gözetmeksizin dünyanın dört bir yanında mazlumlar için faaliyette bulunduklarını belirtti.

Alaca, savaş nedeniyle anne veya babasını kaybetmiş çocuklara özel önem verdiklerini ifade ederek, bu kapsamda Suudi Arabistan Milli Yardım Kampanyası tarafından gönderilen 500 parça mutfak malzemesi ile hayırseverlerin desteğiyle temin edilen 500 gıda kolisini yetim veya öksüz ailelere teslim ettiklerini anlattı.

Yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Alaca, kolilerde bir aileye bir ay yetebilecek sıvı yağ, bakliyat, makarna ve salça gibi temel gıda malzemesinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Suriyeli Emine Süleyman da Türk halkı ve İHH'ya çok teşekkürlerini ileterek, "Bizleri her zaman olduğu gibi ramazanda da yalnız bırakmadılar." diye konuştu.

Muhabir: İzzet Mazi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.