Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,533.80
BTC/USDT
69,949.00
BIST 100
9,088.94
Yaşam

ADEM'le meslek sahibi oldular

Muş'ta 4 yıl önce hizmete açılan Aile Destek Merkezinde meslek edindirme ve okuma yazma kurslarına katılan kadınlar, burada meslek sahibi olup, ailesinin geçimine katkı sağlamaya başladı.

ADEM, Aile Destek Merkezi  | 21.11.2017 - Güncelleme : 22.11.2017
ADEM'le meslek sahibi oldular

MUŞ

Muş'ta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde açılan Aile Destek Merkezi (ADEM), kadınların adeta ikinci yuvası haline geldi.

Gün boyunca evde oturmak yerine ADEM'e gelerek burada verilen kurslara katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de sosyal yönlerini geliştiriyorlar. 

Okuma yazma, aşçılık, el becerileri gibi farklı kurslara katılarak boş zamanlarını değerlendiren kadınlar, öğrendikleri meslekler sayesinde kendi işlerinin patronu olup aile bütçelerine de katkı sunuyorlar.

Anneleriyle ADEM'e gelen çocuklar için kreş açan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, böylece çocukların öğretmenler gözetiminde eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, AA muhabirine, ADEM'in kentteki kadınların adeta ikinci evi olduğunu söyledi.

Bakanlıkça kadınlara yönelik çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Aksoy, bu çalışmalardan birinin de kadınların evlerinden çıkarak sosyalleşmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

"Verilen kurslardan 4 bin 500 kadın faydalandı"

Kadınların kendilerini rahat hissedebilecekleri ortamlar yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Abdulbari Aksoy, şöyle dedi:

"ADEM'de 16 alanda verilen kurslardan 4 yılda 4 bin 500 kadın faydalandı. Psikososyal açıdan çok önemli birim olan aile destek birimlerimizin gün geçtikçe sayısı artıyor. Gün boyunca evde oturarak sıkıntı yaşayan kadınlarımız, ADEM'e giderek stres atıyor. Kurslara katılan kadınlar burada çok güzel ürünler ortaya çıkarıyor. Kadınların ikinci evi haline gelen bu merkezlerin sayısını daha artırmak için çalışmalarımız sürecek."

Muhabir: Yahya Sezgin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın