Dolar
32.33
Euro
34.92
Altın
2,214.30
ETH/USDT
3,575.30
BTC/USDT
71,062.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Atların peşinde 37 yılda 4 kıta dolaştı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübünde profesyonel binicilik eğitimi veren ve uluslararası binicilik hakemi olan Maria Todorovska Omari, mesleğini dünyanın 4 kıtasında sürdürdü.

21.11.2017 - Güncelleme : 22.11.2017
Atların peşinde 37 yılda 4 kıta dolaştı

SAMSUN - MEHMET KUMCAĞIZ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübünde profesyonel binicilik eğitimi veren ve uluslararası binicilik hakemi olan Bulgar Maria Todorovska Omari, 37 yıllık meslek hayatında dünyanın 4 kıtasında görev yaptı.

Omari, AA muhabirine, hukukçu bir aileden geldiğini, 13 yaşındayken annesinin ısrarıyla başladığı biniciliğin zaman içinde mesleği olduğunu söyledi.

Spor akademisi mezunu olduğunu ve 37 yıldır profesyonel binicilik eğitimi verdiğini anlatan Omari, uluslararası yarışmalarda da hakem olarak görev yaptığını belirtti.

Mesleği gereği Almanya, Hollanda, Yunanistan, ABD, Mısır, Cezayir, Ürdün, Katar, Suriye'nin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkede, 4 kıtada görev yaptığını söyleyen 51 yaşındaki Bulgar binicilik hakemi, ömrünü adeta atlara adadığını ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübünde 5 yıl önce göreve başladığına işaret eden Omari, "Atları sevmeyen ve atlarla iletişim kuramayanlar binicilik sporunu yapamaz." dedi

Omari, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübüne her ay bin kişinin üzerinde insanın atlara bindiğini belirterek, "Onlara at sevgisini ve biniciliğin ne demek olduğunu anlatıyorum. Gelenlerin bazıları profesyonel binicilik eğitimi alıyor, kimileri ise sportif olarak eğitim alıyor. Ben, atlarla doğru iletişimin nasıl kurulduğunu insanlara öğretiyorum. Beş yıl içinde lisanslı 44 profesyonel binici yetiştirdim." şeklinde konuştu.

Muhabir: Mehmet Kumcağız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın