Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.40
BTC/USDT
69,940.00
BIST 100
9,068.25
Yaşam

Elinden her iş geliyor

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Lig takımlarından Yeni Kemer Belediyespor'da forma giyen 19 yaşındaki Arzuman, hem futbol oynuyor hem dizi oyunculuğu yapıyor hem de öğrenimini sürdürüyor.

16.02.2017 - Güncelleme : 17.02.2017
Elinden her iş geliyor Fotoğraf: AA/Yunus İçen

ANTALYA - Yunus İçen

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıfta okuyan Gözde Arzuman, okulunun yanı sıra Yeni Kemer Belediyespor'da top koşturuyor, bir yandan da dizi oyunculuğu yapıyor.

Futbola, 14 yaşında İstanbul'da dayısının teşvik etmesiyle Kadınlar 2. Lig takımlarından Kaynarcaspor'da başlayan Gözde Arzuman, burada iki yıl oynadıktan sonra aynı ligde mücadele eden İzmit Karşıyaka Koleji'ne transfer oldu. Futbol oynadığı sırada Beşiktaş Ferahevler Futbol Okulunda antrenörlük de yapan Gözde, küçük yaşlardan itibaren hevesli olduğu dizi oyunculuğu için de bir ajansa başvurdu.

"Sevda Kuşun Kanadında" adlı dizisinde öğrenci rolü oynadı 

Başvurusu kabul edilen Gözde Arzuman, üniversite sınavlarına hazırlandığı için o dönemde gelen teklifleri geri çevirmek zorunda kaldı. Genç futbolcu, geçen yıl Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazandı.

Antalya'ya gezmeye geldiği sırada futbolcu bir arkadaşıyla görüşen Gözde Arzuman, arkadaşının tavsiyesiyle Yeni Kemer Belediyespor'da oynamak istedi ve transfer işlemlerini başlattı. Gözde, transfer olduktan sonra Antalya'nın okuluna yakın olmasından dolayı, dizi oyunculuğu tekliflerini de tekrar değerlendirmeye karar verdi.

Gözde, geçen yıl TRT 1'de yayın hayatına başlayan "Sevda Kuşun Kanadında" adlı dizi için öğrenci rolü teklifi gelince, birkaç bölümde rol aldı. 

"Başrol teklifi de geldi"

Gözde Arzuman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite eğitiminin yanı sıra futbol takımı ile antrenman yaptığını ve vakit bulduğu sürece de dizi oyunculuğu için setlere gittiğini söyledi.

Öğrenim gördüğü Burdur'da yeni bir kadın futbol takımı kurulacağını ve kendisine bu takımda antrenörlük teklifi geldiğini anlatan Gözde, dizi oyunculuğu, futbol ve öğrencilik hayatında bazı zorluklar yaşadığını ifade ederek, "Dizi oyunculuğuna küçük yaşlardan beri hevesim vardı ama ilk başlarda olmaz diye düşündüm. Üniversiteyi kazanınca ve hayatımda bazı şeyleri yoluna koyunca tekrar denemeye karar verdim. Hayatımda şu anda okul ve futbol olduğu için dizilerde şimdilik figüran olarak rol alıyorum. Başrol teklifi geldi ama okul ve futboldan vakit bulursam teklifleri değerlendireceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Arzuman, dizi çekimlerinin genelde hafta sonları olduğunu vurgulayarak, "Dizi setlerinde daha çok öğrenci, sporcu veya antrenör olarak rol veriliyor. Okulum bitince dizi oyunculuğuna daha fazla zaman ayırmayı düşünüyorum. Üçünü bir arada yürütmek bazen zor oluyor. Uykusuz kaldığım zamanlar çok fazla ama hepsini severek yapıyorum." diye konuştu.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.