Dolar
32.37
Euro
34.94
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,520.10
BTC/USDT
69,788.00
BIST 100
9,122.04
Yaşam

Engelleri serada aşıyorlar

Kırklareli'de Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinin bahçesinde kurulan serada marul üreterek satışını yapan zihinsel engelli öğrenciler, organik tarımla uğraşarak rehabilite oluyor.

Özgün Tiran  | 18.01.2018 - Güncelleme : 19.01.2018
Engelleri serada aşıyorlar

Kırklareli

KIRKLARELİ - ÖZGÜN TİRAN

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkezin bahçesinde "Tarım Atölyesi" faaliyetleri kapsamında kurulan serada engelli öğrenciler, yaklaşık 3 aydır organik marul üreterek, satışını gerçekleştiriyor.

Günün belirli saatlerinde serada öğretmenlerinin gözetiminde marul tohumlarını eken öğrenciler, daha sonra çapalama, sulama gibi faaliyetlerde bulunuyor.

Büyük keyif aldıkları gözlemlenen öğrenciler, hasat ettikleri marulları okulda öğretmen ve velilere satarak sosyalleşiyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli öğrencilerin sosyalleşmesi amacıyla okul bahçesine yaklaşık 200 metrekarelik bir sera kurduklarını kaydetti.

Seracılık faaliyetleri kapsamında marul üretimi yaptıklarını belirten Aşım, öğrencilerin kendi ektikleri ürünleri kendilerinin hasat ettiğini anlattı.

Aşım, engelli öğrencilerin çok güzel bir çalışmaya imza attıklarını dile getirerek, "Bu uygulama gerçekten örnek olmalı. Engellilerin her alanda olduğunu gibi tarımsal alanda da yer alabileceklerini burada görmüş olduk." dedi.

Engelli bireylerin fırsat verildiği takdirde bir çok faaliyette bulunabileceklerini aktaran Aşım, uygulamaya konulan serada da engelli bireylerin neler yapabileceklerini göstermek istediklerini vurguladı.

Murat Aşım, öğrencilerin serada özveriyle çalıştıklarını ve kendi ektikleri marulları yetiştirerek satışa çıkardıklarına ifade ederek, "Buradaki amacımız öğrencilerimizin normal hayatta karşılaşabilecekleri tecrübeleri onlara verebilmek. Buradaki seramızda öğrencilerimiz faaliyetlerinde bulunuyorlar. Amacımız öğrencilerimizi hayata hazırlamak ve meslek edindirmek. Öğrencilerimiz organik tarımla marul yetiştirdi. Bu uygulamayla toprakla uğraşan öğrencilerimizde bir rahatlama olduğunu gözlemledik." diye konuştu

Uygulamaya koydukları projeyle öğrencilerin sosyalleştiklerini gördüklerini belirten Aşım, bu sayede öğrencilerin rehabilitasyonunu da sağlamış olduklarına dikkat çekti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.